Drømmer tilbake til kjære Irland...

Som noen kanskje har fått med seg er jeg over middels opptatt av Irland, irsk og keltisk historie, og de keltiske språkene. Jeg er så opptatt av det, at jeg har vært i Irland fire ganger, og ble nettopp ferdig med en bachelorgrad i irsk språk. I løpet av de tre årene på Blindern har jeg lært mer om Irland, keltisk og irsk mytologi og sivilisasjon enn mange irer kan! Men jeg blir aldri lei... Og jeg lengter alltid tilbake til Irland. Det er noe spesielt med det landet, noe magisk og vakkert, noe som føles som hjemme. Min gode venninne Beate mener jeg har levd der i et tidligere liv, og jeg lurer på om hun kanskje har rett.

Uansett, så ville jeg bare dele litt av mitt Irland med dere. Først litt musikk for stemning:

 

 

 

 

Irsk musikk er det fineste som finnes! 

Her er noen bilder fra en tidligere tur, som var min og min kjæres bryllupsreise, i 2007:


EventyrskogPorten til en hemmelig hage? 

 Malahide Castle

 


Elven Boyne

 Newgrange. Helt fantastisk, MÅ virkelig sees hvis dere noengang skal til Irland.

 Se på utskjæringene. De er tusenvis av år gamle!

 

Meg på toppen av Hill of Tara. 

 Wicklow-fjellene

 Wicklow

 Akkurat der hadde noen bestemt seg for å plassere en steinpaviljong... *klø seg i hodet*

 Tårnet i Glendalough.

 Steinbordet fra Narnia!

*Sukk*

Jeg skulle gjerne lagt ut flere bilder. Har masse fra en studietur i 2009 også, men de har jeg på en annen pc og jeg gidder ikke å overføre dem... Så det får bli en annen dag.

Har du et land eller et sted hvor du føler deg mer "hjemme" enn der du faktisk bor?

11 kommentarer

Beate

28.06.2011 kl.21:36

Selvfølgelig har du levd der i ditt tidligere liv!! :)

Frøydis Sylvestris

29.06.2011 kl.01:19

Det skal du ikke se bort ifra! ;) (<--det Beate har sagt)

Nydelige bilder! Irland står definitivt på min må-se-liste. Min erfaring med hele den øygruppa består av en liten helgetur til London for snart fire år siden, så jeg har mye å gå igjennom:P

For min del er det Tyskland som er mitt "andre hjem", men det er ganske selvforklarende fordi jeg er halvt tysk, har det som farsmål, har vært der veldig mye og kjenner det landets geografi bedre enn Norge sin (litt teit, egentlig!). Og har bodd der et halvt år for å leve ut min indre Berliner (men jeg hadde ikke villet flyttet dit permanent). Jeg er totalt borg- og slottsgal og liker både de gamle germanerne, kelterne og romerne, og har en enorm svakhet for bøkeskog, så jeg har det landet som mitt hemmelige kinderegg. :D Masse gøy!

Jeg har sagt det før og sier det igjen: The Voice er beviset på at faktisk BRA musikk kan bli kjent via Eurovision - ikke bare sprø og komiske ting. En av de fineste sangene noensinne!

Branna Laurelin

03.07.2011 kl.00:23

Frøydis: Ja, du må definitivt ta en tur til Irland en gang! Jeg er helt sikker på at du hadde elsket det.

Og er også for øvrig enig i at The Voice er en av de vakreste sangene som finnes. Hvert år håper jeg på noe som kan ha litt av den samme ånden i Eurovision - og blir like skuffet hvert år. Dog, i år hadde vi jo Helene Bøksle, men hun vant jo ikke fordi det norske folk tydeligvis er tonedøve...

Carolin

04.07.2011 kl.23:28

Både naturen, historien og musikken er så nydelig... :) Jeg føler meg hjemme når jeg er i gamle slott og borger. jeg vil ikke reise derifra. Kunne godt tenkte meg å bodd i et istedenfor der jeg bor nå. Men hvem har penger til det =/ :P

Branna Laurelin

05.07.2011 kl.18:47

Carolin: Ja, så sant så sant. Vel, vi får satse på å vinne i lotto!

Naviana

15.07.2011 kl.17:19

Koselig å se et innlegg om vakre Irland :) Tror vi har vært på veldig mange av de samme stedene! Virkelig magisk og fortryllende. Jeg føler det slik at om man er det minste i tvil om magi og elementarvesener finnes, så vil en reise gjennom Irland helt fjerne denne tvilen, hehe. For meg personlig er nok Skottland det landet jeg føler mest tilknytning til <3 Ubeskrivelig og virkelig en sjelereise for meg.

Branna Laurelin

15.07.2011 kl.19:51

Naviana: Ja, jeg er så enig <3 Skottland har jeg faktisk aldri vært i, for jeg har ikke hatt anledning ennå, men jeg ønsker veldig sterkt å reise dit en gang.

Naviana

15.07.2011 kl.20:43

Ååh, det må bare oppleves :) Vil så gjerne tilbake dit en gang! Her er faktisk et blogginnlegg fra reisen min til Irland, var det første innlegget mitt her tror jeg, hehe: http://naviana.blogg.no/1222848358_vr_eventyriske_reise_.html

Branna Laurelin

16.07.2011 kl.17:39

Naviana: Nå gleder jeg meg til å dra til Skottland en vakker dag :) Ser ut som du hadde en fantastisk Irland-tur, du også!

annettesfoto

21.07.2011 kl.23:44

Å, du er heldig. Jeg ønsker meg dit, til Irland. Og vet jeg kommer til å få anledning til å ta turen en eller annen gang, men jeg reiser gjerne i morgen.

Branna Laurelin

22.07.2011 kl.22:44

annettesfoto: Ja, du bør definitivt ta turen en gang!

Skriv en ny kommentar

Branna Laurelin

Branna Laurelin

26, Drammen

I have a great love for all things fantastical, fairytale-ish. Irish, Celtic and Norse. My biggest passion is playing the harp, but I also love playing my tin whistles/flute and making fantasy jewellery. I have a Bachelor's degree in the Irish language (also covering Celtic civilization, literature and mythology) from the University of Oslo, which I am very proud of even if I can't use it for anything career-wise. This blog is all about the things I like and involve myself in, and hopefully I may be of some inspiration to others.

Kategorier

Arkiv

hits