WIP: Kobbersmykker i keltisk stil

Jeg tenkte jeg skulle gi dere en liten sneak-peak på noen smykker jeg arbeider med for tiden. Som dere vet er jeg veldig glad i omtrent alt som er keltisk - inkludert eldgamle symboler. Derfor bestemte jeg meg for å lage noen keltiske amuletter denne gangen. Det er det mest krevende jeg har gjort til nå. Først måtte jeg skjære ut leiren, som var møysommelig arbeid. Jeg var også litt opptatt av at de skulle se litt gamle og håndlagde ut, og ikke som de masseproduserte tingene man får kjøpt andre steder. 

Etter at jeg hadde skåret ut leiren, måtte de ligge og tørke i minst 24 timer. Jeg lar dem alltid ligge ekstra lenge for å være helt sikker på at leiren er tørr. Så brant jeg dem med en butanbrenner, som skaper en intens flamme. 

Deretter må smykkene poleres, og det er det jeg har holdt på med i dag.


Det er jammen slitsomt arbeid!

Her kan dere se smykkene jeg holder på med:


Til venstre: en triskele-amulett i sin råform, ennå ikke børstet eller polert. Til høyre er en triquetra, også kalt et trinity-symbol. Dette er børstet og delvis polert. På bildet kan dere også se hvilke verktøy jeg bruker: først en stålbørste for å få vekk restene etter brenningen og det røde laget, deretter en stålpoleringspinne for å få en speilblank overflate. 


Et litt nærmere bilde. Her kan man tydelig se fargeforskjellen. Smykket til høyre er ennå ikke ferdig polert. Det kommer til å bli mye blankere.

Etter poleringen gjenstår det bare å drille hull til øsken slik at man kan tre dem på et kjede. 

Bilder av de ferdige smykkene kommer så snart de er klare. Jeg lurer litt på om jeg skal legge dem ut for salg eller beholde dem selv, for jeg liker dem veldig godt. Men tror jeg skal prøve å selge dem. Kan jo alltids lage flere.

 

Hva synes dere? 

~*Branna*~

14 kommentarer

Naviana

14.01.2012 kl.19:08

Åhh, så fint det blir <3 Triquetra er jeg veldig glad i, men egentlig begge symbolene så klart :)

Branna Laurelin

14.01.2012 kl.19:44

Naviana: Tusen takk! :)

~ Huldra ~

14.01.2012 kl.22:25

Så spennende, gleder meg til å se dem ferdige :D Hva slags leire er det?

Maria

14.01.2012 kl.23:42

Så flink du er, Renate! :))

Branna Laurelin

15.01.2012 kl.10:43

~ Huldra ~: Det er noe som kalles Art Clay Copper, som er en leire som inneholder 90 % rent kobber. Man kan forme hva man vil ut av leiren, og når man da brenner det så brenner leiren bort og bare kobberet blir igjen. Så da blir det smykker av rent kobber. Samme type leire finnes i bronse, sølv og gull også. Gulleiren er veldig dyr, naturligvis, men sølvleiren har jeg også jobbet med med hell :)

Dessverre brakk det av en bit av triquetra-smykket like etter at jeg hadde laget dette innlegget :( Jeg tror jeg skal kunne fikse det med superlim, men da blir det ikke til at jeg selger det. Kommer nok til å beholde det selv. Så det er viktig å passe på at ikke laget med leire blir for tynt.

Branna Laurelin

15.01.2012 kl.10:43

Maria: Tusen takk, Maria :)

Beate

15.01.2012 kl.13:18

Du e så flenk, Renate. E så godt å se at du får brukt dagan til noe kreativt og sjeledyrkanes <3

Branna Laurelin

15.01.2012 kl.13:27

Beate: Tusen takk, kjære deg <3

°Vinterperle°

15.01.2012 kl.13:36

Veldig fine, gleder meg til å se det ferdige resultatet^^ Jeg har ikke noe særlig forhold til det keltiske, og vet ikke hva disse symbolene betyr, men de er veldig fine :)

~ Huldra ~

15.01.2012 kl.23:45

Så gøy! Fikk lyst til å prøve det :) Får legge det til på lista over alle de utallige tingene jeg har lyst til å gjøre/lage/lære meg. Sukk. :)

Branna Laurelin

16.01.2012 kl.17:42

My Rakel: Tusen takk :) Jeg gleder meg til å vise dem frem når de er ferdige!

Branna Laurelin

16.01.2012 kl.17:44

~ Huldra ~: De selger det på www.sloyd-detaljer.no, hvis du skulle være interessert i å prøve det en gang :)

Silje S.

16.01.2012 kl.20:02

Så flotte! :)

Keltisk kultur ligg nært også mitt hjarte, saman med desse vakre symbola (spesielt triskele) <3

Branna Laurelin

16.01.2012 kl.21:31

Silje S.: Takk! Det er så fint å høre at andre deler min kjærlighet for keltisk kultur ^^

Skriv en ny kommentar

Branna Laurelin

Branna Laurelin

26, Drammen

About me: I have a great love for all things fantastical, fairytale-ish. Irish, Celtic and Norse. My biggest passion is playing the harp, but I also love playing my tin whistles/flute and making fantasy jewellery. I have a Bachelor's degree in the Irish language (also covering Celtic civilization, literature and mythology) from the University of Oslo, which I am very proud of even if I can't use it for anything career-wise. This blog is all about the things I like and involve myself in, and hopefully I may be of some inspiration to others.

Kategorier

Arkiv

hits