Porselensdukker

Etter en kommentar fra Nilenna fra forrige innlegg, har jeg bestemt meg for å dele med dere en hobby jeg hadde da jeg var yngre. Mange samler på ting - frimerker, servietter, glansbilder, såper osv. Da jeg var fra 12-16 år, samlet jeg på porselensdukker. 

Jeg måtte slutte da jeg ikke hadde mer plass. De sto på hyller inne på rommet mitt, og alle fikk hvert sitt alviske eller irske navn. Da jeg flyttet hjemmefra hadde jeg ikke lenger noe sted å sette dem (for det er grenser til hvor mange dukker en mann vil ha i et oppholdsrom...) Kun 3 stykker får stå fremme hele tiden. Resten har blitt stuet vekk øverst i garderobeskapet til den dagen jeg får mitt eget rom som jeg kan bruke til hva jeg vil. 

Men i dag så tok jeg frem alle sammen, ristet av dem støvet, og har tatt bilder av dem for å vise dem til dere. Så her er de:


Dette er den første jeg fikk. Hun hadde opprinnelig en annen overdel, men den likte jeg ikke, så jeg sydde en ny. En gang falt hun i gulvet og knuste en del av ansiktet, så mamma måtte lime det. Hun gjorde en kjempebra jobb, for det synes nesten ikke. Hun hadde et navn, men det har jeg dessverre glemt - så hun får få et nytt: Aoife, irsk for "skjønnhet". 


Det er er Nimrodel, den største jeg har. Hun var den andre jeg fikk, og den som virkelig gjorde at jeg fikk lyst til å samle. Er hun ikke vakker? Hun får stå fremme hele tiden, og står på subwooferen på soverommet vårt. 


Her er tre mindre dukker. Den største heter Eilis, irsk form for Alice. Foran til venstre er Roisín, irsk for "lille rose", som jeg kjøpte i Irland. Den lille dukken i lilla kjole er Aisling, irsk for "visjon".


Dette er den lille blomsterfeen min, Elessi (et alvenavn fra Katharine Kerr's Deverry-serie). Hun er helt utrolig skjønn! Hun står fremme, på et lite bord ved siden av sofaen i stua. 


Dette er Dallandra (enda et Deverry-alvenavn - dere burde virkelig lese den serien, forresten).


Nydelige Eilinel.


Her er Melian, med den utrolig flotte brokadekjolen sin og paraply. 


Her er Elen. 


Dette er Tinúviel, med den fine vinterkjolen :)


Fionnuala og Fiona ble kjøpt på omtrent samme tid, men hadde opprinnelig hverandres kjole på. Men jeg byttet om, for jeg syntes det var mye finere :) 


Dette er Míriel.


Og her er Yavanna.


Og sist, men ikke minst - Erin. Hun er nok den jeg er mest glad i, med langt, rødt hår, grønne øyne og grønn kjole. Hun står på en hylle inne på soverommet :)

Alle sammen samlet:Så, det var altså min samlehobby :) 

Samler du på noe, eller har du samlet?

 

~*Branna*~

11 kommentarer

Cilith

21.01.2012 kl.21:53

Nydelig samling av porselensdukker, husker jeg pleide å leke med samlingen til en dame da jeg var liten :) Liker å samle på vakre ting generelt.. Spesielt glad i alver og ugler i forskjellige former.

Silje S.

22.01.2012 kl.09:53

Så vakre :) Sjølv har eg vel samla på mykje rart, men noko eg framleis samlar på er nøkkelringer frå alle verdas land (kjøper når eg besøker eller får andre til å kjøpe viss dei er på reise).

~ Huldra ~

22.01.2012 kl.12:01

Jeg samler på veldig mye egentlig...men sånn konkret: gammelt hesteutstyr, litt antikk, alt som har med vikinger og middelalder å gjøre, miniatyrting ...uhm, ja. :)

Fine dukker!

Branna Laurelin

22.01.2012 kl.12:59

Cilith: Takk! Alver (eller spesielt feer) og ugler har jeg også en forkjærlighet for :) Har en del feer stående rundt i leiligheten!

Branna Laurelin

22.01.2012 kl.13:01

Silje S.: Takk :) Så kult å samle på nøkkelringer fra andre land! Det blir jo ekstra spesielt da.

Branna Laurelin

22.01.2012 kl.13:02

~ Huldra ~: Høres ut som fine ting du samler på :)

°Vinterperle°

22.01.2012 kl.20:00

Å, så flott! Eilis var fint navn! :) Det gjelder jo egentlig alle navnene. Kjempefine dukker med fine navn ;)

Jeg samler på alvefigurer, mummitrollkosedyr og sopper. Jeg begynner å få litt vel mye nips, og har planer om å gå gjennom en slags renskning til våren og kvitter meg med mye. Simple living er fint, men jeg tror det blir vanskelig å skilles fra en del av dem <3

Branna Laurelin

22.01.2012 kl.21:44

My Rakel: Hihi, takk :)

Hvis du ikke vil skilles fra tingene dine, så synes jeg du skal ta vare på dem. Jeg har gitt bort så mye ting i løpet av livet som jeg virkelig har angret på senere. Selv om du kanskje ikke har plass til å ha dem fremme nå, så får du jo sikkert større plass i fremtiden :)

°Vinterperle°

23.01.2012 kl.12:15

Du sier noe der. Ja, gjennomreskning blir det uansett! Av gammelt ræl vi har hjemme som bare tar plass :P Da får jeg kanskje plass til å pakke ned tingene og ta vare på dem :D

Jeanette

25.01.2012 kl.21:50

*sukk* de er sååå nydelige! Er helt forelsket i den med vinterkjolen, kankje jeg skal få sydd meg en slik...? :)

Men, nå MÅ vi treffes snart! jeg har ny jobb fra onsdag av (yeeeey!), som innebærer...trommevirvel....HELGEFRIIIII!!!!! Noe som igjen betyr at jeg kan ta turen til nedover :D :D

Har vøri så sykt mye i det siste at jeg henger nesten ikke ihop, har ikke sett noen venninner nesten, har jobbet MYE. men nå blir det andre boller (arbeidstider), så da! Da blir det tid å komme å høre på at du spiller på den fantastisk flotte nye harpen din, smykkeskravel og annet skravel :)

Branna Laurelin

26.01.2012 kl.13:04

Jeanette: Så koselig å høre fra deg! :)

Jeg har tenkt litt på at vi burde treffes snart jeg også, for det er jo ALT for lenge siden sist!

Blir spennende med ny jobb da :) Du har jo jobbet altfor mye, så da tenker jeg det skal bli deilig med helgefri. Hadde vært kjempekoselig å få besøk av deg, og jeg spiller gjerne en liten konsert for deg med den nye harpa :) Og så kan du få tilbake sjalet som jeg lånte av deg den gangen, og få penger for de øredobbene som jeg helt hadde glemt.

Mye som har skjedd her også, har hatt veldig mye stress, men nå virker det som om livet mitt endelig kommer inn på riktig spor. Gleder meg til å skravle med deg om det :) Jeg har stort sett fri i helgene, så det er bare å si fra når det passer for deg. Blir koselig å se deg igjen :)

Skriv en ny kommentar

Branna Laurelin

Branna Laurelin

26, Drammen

About me: I have a great love for all things fantastical, fairytale-ish. Irish, Celtic and Norse. My biggest passion is playing the harp, but I also love playing my tin whistles/flute and making fantasy jewellery. I have a Bachelor's degree in the Irish language (also covering Celtic civilization, literature and mythology) from the University of Oslo, which I am very proud of even if I can't use it for anything career-wise. This blog is all about the things I like and involve myself in, and hopefully I may be of some inspiration to others.

Kategorier

Arkiv

hits