Tur i skogen på jakt etter de første vårtegnene

Det er jo plutselig blitt vår! I februar! Det er jo høyst uvanlig, men jeg klager ikke. ^_^ Snøen smelter overalt, og det er faktisk mulig å komme seg litt rundt i skogen igjen (selv om det er litt vått). 

Når man da i tillegg har besøk av en kjempesøt liten hund, finnes det ikke noe morsommere enn å ta seg en god, lang tur ut i skogen! 

Først, la meg introdusere Layafette, en border collie/dachs blanding (!), og verdens herligste hund. Han bor vanligvis hos min mor, men vi har vært så heldige å få låne ham i noen dager. Er han ikke skjønn?


Så bar det ut på tur for meg og bikkja, forkjølelse og tannverk til tross!


Det er fremdeles en del snø, men det var ingen hindring.


Et fint y-formet tre :)


Kose på fine bjørketreet!


Jeg er så glad i grener og kvister med mose på! Det ser så trolsk ut :)


Dette er yndlingsstubben min. Den har så fin form, og er helt dekket av mose. 


Blid og fornøyd, selv om det viste seg at støvlene mine ikke var vanntette og den våte snøen har sivet inn og gjort sokkene mine våte...
Her er veien inn til min favorittdel av skogen. 


Se de fine soppene som vokser på stammen!

Fornøyde vendte vi hjemover. Sola stakk frem fra bak skyene, og gjett hva vi så langs veikanten?


Vårens første hestehov!!!

(Selvfølgelig klarte bikkja å tråkke på den rett etter at dette bildet ble tatt, men den klarte seg fint.)

 

Har du sett vårens første blomst ennå?

 

~*Branna*~

16 kommentarer

Solgave Spydsdatter

25.02.2012 kl.15:18

Så fin Lafayette er (*fnise*... true bloooood!) Og åååh, hestehov! Fine deg som jeg skal skrive mail til i dag <3

Naviana

25.02.2012 kl.15:20

Årets første hestehov! :D Wow. Da jeg bodde lengre sør i landet var det krokuser og snøliljer allerede sent i januar, men hestehov ja... det er virkelig et vårtegn. Ellers kjempefine skogsbilder!

Branna Laurelin

25.02.2012 kl.15:26

Solgave Spydsdatter: Hihi, ja, er han ikke skjønn? Han er faktisk ikke oppkalt etter han i True Blood (selv om det bare gjør det enda kulere), men den ene hunden i Aristokattene. Aw, tusen takk <3

Branna Laurelin

25.02.2012 kl.15:32

Naviana: Hestehover er virkelig det beste vårtegnet for meg :) Kanskje fordi vi ikke har så mye krokuser og snøliljer her. Jeg pleier alltid å nistirre i veikanter og skråninger etter hestehover hver vår. Men denne kom helt uventet på :) Tusen takk!

°Vinterperle°

25.02.2012 kl.18:56

Så koselig! Gleder meg til mitt første glimt av vårblomster. I skogen her hvor jeg bor, legger hvitveisen seg som et nydelig teppe :D

Fine bilder av både Lafayette, skogen og skjønne deg^^

Naviana

25.02.2012 kl.21:33

Det kan jeg tro! :) Da jeg var yngre tok jeg alltid vare på vårens første hestehov... jeg presset dem i en bok og hadde en hel samling, hehe. Jeg tror det er fordi våren alltid har betydd mye for meg. Her jeg bor nå så vokser det heller ikke krokuser, snøliljer eller påskeliljer (vilt), men da det gjorde det så føltes virkelig påsketiden helt magisk og jeg følte meg i synkronisitet med en slik type vårfeiring.

~ Huldra ~

25.02.2012 kl.21:41

Hestehov - fantastisk! :D Jeg tror liksom ikke helt på at det er vår ennå, men her er nesten all snø og is smeltet og det har vært rundt 5 + i over ei uke ^^ (Kråkstad/Ski). Men jeg tror vel kanskje det kommer en sånn liten vinterrest av en snik før det blir helt vår da. Noen kuldegrader i det minste. Men det er jo godt da. Har ridd en liten tur i dag, og ble SÅ varm! :)

Silje S.

26.02.2012 kl.19:48

Hestehov! <3 Det er så herleg når dei første teikna på vår dukkar opp *glede seg til våren* ^^

Branna Laurelin

26.02.2012 kl.20:10

My Rakel: Åååå, det høres flott ut med hvitveisteppe :) Det var masse hvitveis der jeg vokste opp også, og så er det en øy rett ned ved der jeg bor hvor det vokser tett med det :)

Tusen takk! <3

Branna Laurelin

26.02.2012 kl.20:23

~ Huldra ~: Ifølge yr.no er det i hvert fall vår i et par uker fremover, så jeg lar meg selv få lov til å håpe :D Høres deilig ut med ridetur i vårværet :)

Branna Laurelin

26.02.2012 kl.20:24

Silje S.: Ja, ikke sant :) Åh, jeg elsker våren!

Carina

27.02.2012 kl.00:37

Gud for en herlig hund, nydelig blanding! :D

Ja, jeg har sett et vårtegn - snøklokker! Og mildt og deilig vær igår. Såå deilig når de første vårtegnene titter fram. Gleder meg til bladene som har ligget ferdig gjemt inni knoppene hele vinteren titter fram! Ikke sååå lenge igjen nå...

Branna Laurelin

27.02.2012 kl.20:25

Carina: Ja, han er så herlig den bikkja der :) Måtte levere ham tilbake i dag, og det var trist. Men vi kan alltids få låne ham igjen senere.

Ååå, så koselig med snøklokker. Det har jeg faktisk aldri sett. Å ja, jeg gleder meg også så masse til bladene på trærne kommer frem! Jeg vil ha det grønt rundt meg! :)

Carina

27.02.2012 kl.23:24

Greit når man kan låne hund når man ikke føler man vil ha helt egen da =) Er jo en del arbeid.

Ja jeg trooor ihvertfall det var snøklokker... Kan hende det ikke var det, men sånne hvite med blomst som henger ned. Jeg vet at det finnes en annen art jeg også ville kalt snøklokke, vet ikke hvilke av de to som er "ekte" snøklokke. Jeg kaller hvertfall dem jeg så idag for snøklokke ;)

Jeg og, begynner å bli lei av vinter og kulde nå altså! Våren er like deilig hvert år. Man blir liksom aldri lei av den helt spesielle stemningen man føler hver gagn de første vårtegnene begynner å dukke opp.

Branna Laurelin

28.02.2012 kl.20:28

Carina: Hovedgrunnen til at vi bare kan låne hund er ikke fordi vi ikke vil ha vår egen, men fordi vi ikke får lov av huseier å ha hverken hund eller katt her på permanent basis :( Så det er veldig sårt, siden vi har inderlig lyst på begge deler. Men det er en liten trøst å få låne Laffen en gang i blant :)

Carina

28.02.2012 kl.22:30

Åååååja. Ja jeg kjenner til den frustrasjonen, jeg bodde selv et år der jeg ikke kunne ha hund, og det var jammen ikke lett å finne et sted hvor vi fikk lov, jeg og ei venninne lette sammen.

Men vil man nok så får man det til da =) Jeg klarte ikke å slå meg til ro der jeg bodde da jeg savnet hunden så mye. Så det tok ikke lang tid før jeg begynte å lete etter noe nytt. Det tok en stund og vi måtte senke kravene våre, feks ville vi bo litt nær sentrum, da skolen er midt i byen, men nå bor vi ganske langt borte, beregner vel ca en time når jeg skal til skolen. Men her er det masse skog og deilige turmuligheter da, så det veier jo litt opp =)

Skriv en ny kommentar

Branna Laurelin

Branna Laurelin

26, Drammen

I have a great love for all things fantastical, fairytale-ish. Irish, Celtic and Norse. My biggest passion is playing the harp, but I also love playing my tin whistles/flute and making fantasy jewellery. I have a Bachelor's degree in the Irish language (also covering Celtic civilization, literature and mythology) from the University of Oslo, which I am very proud of even if I can't use it for anything career-wise. This blog is all about the things I like and involve myself in, and hopefully I may be of some inspiration to others.

Kategorier

Arkiv

hits