Sølfastøya

Like nedenfor åsen der jeg bor, uti Drammenselva, ligger det en fin, liten øy som heter Sølfastøya. Dit går jeg titt og ofte, for det er veldig vakkert og fredelig der. I alle fall på halve øya, som er dekket av løvtrær. Den andre halvdelen huser en fiskeklubb (eller noe sånt) og en fotballbane, og der er det folk stadig vekk, men dit trenger man jo ikke å gå :)

Jeg gikk dit i dag for første gang siden snøen forsvant. Det er nemlig utrolig deilig og varmt vær i dag. Sola skinner og det er over 15 grader i skyggen! Helt fantastisk! Jeg har jo lengtet så veldig etter våren helt siden nyttår, ettersom jeg absolutt ikke er noe vintermenneske, så i dag har jeg virkelig kost meg. 

Jeg gikk hjemmefra med knall humør og en altfor varm jakke som jeg måtte ta over armen innen jeg hadde gått hundre meter. Nedi veien fant jeg gåsunger!


Er de ikke søte? Jeg har alltid elsket gåsunger, helt siden jeg var liten :) Husker jeg pleide å samle på dem og putte dem i en liten skuff i det ene smykkeskrinet mitt.


For å komme fra fastlandet og over til Sølfastøya må man gå over en rød bro. Da kommer man rett over til den delen av øya som jeg liker best.


Her ser dere hvordan øya ser ut. Det er jo tidlig på våren ennå, og det er mye finere når det er blader på trærne! Men akkurat nå så er jeg ikke så kresen, så jeg nøyer meg med at snøen er borte.


Se, så fine hestehover! Jeg plukket et par som jeg kunne gi til Peter, som ikke kunne bli med på grunn av vond rygg. Han ble veldig glad for dem :)


Et par svaner svømte sakte forbi meg idet jeg kom over broa.


En av stiene innover på øya.


Her driver jeg og samler kvister med små kongler på :)
*Leker seg med kongleskygger*


Strand hvor Lafayette (hunden min som bor hos mamma) pleier å bade når vi passer på ham om sommeren.


En koselig liten brygge som er veldig fin å sitte på og høre på vannet skvulpe under seg.


Se, så klart vannet er! 

Etter å ha sittet i sola på brygga i et kvarters tid, var det på tide å snu nesa hjemover igjen. Ville jo ikke bli solbrent på nesa heller :)
Dagens "fangst" :) Står nå i en vase på kjøkkenbordet.

 

Hva har du gjort i dag?

 

~*Branna*~

11 kommentarer

Naviana

21.03.2012 kl.21:13

For en koselig liten tur, og så fin du er :) Det er ingenting jeg liker bedre enn våren, så jeg trives bedre for hver dag. Vi er ikke akkurat velsignet med sol her på vestlandet... er temmelig mange uker siden jeg sist så et glimt av den her, men dagene jeg hadde lengre sør nå var kjempeflotte og solrike. Herlig :)

Branna Laurelin

21.03.2012 kl.21:47

Naviana: Tusen takk :) Håper dere får masse sol og varme der på vestlandet også snart!

~ Huldra ~

21.03.2012 kl.23:17

Åh, herlig tur :D Våren er herlig!

Hehe, jeg har vært ute i hagen, raket litt løv og plukket 5 LITER hundebæsj ^^ Men fin dag ute med pappa og småguttene mine (og bikkja).

Branna Laurelin

22.03.2012 kl.00:00

~ Huldra ~: Det er så fint å være ute i vårværet! Selv om det betyr raking av løv og plukking av hundebæsj :p

°Vinterperle°

22.03.2012 kl.11:42

Sånn, nå fikk jeg endelig kommentert^^

For en deilig og koselig tur! Jeg kjenner entusiasmen og gleden over at du har funnet gåsunger :D Og flere hestehover og til og med svaner :)

Det bildet ble veldig stilig med de kongleskyggene. Sånne kongler er så søte :) Og de lagde en fin og dekorativ bukett.

Får prøve å ta turen til Sølfastøya neste gang jeg er i drammen^^

Branna Laurelin

22.03.2012 kl.17:14

My Rakel: Ja, det var virkelig en herlig tur. Svanene svømmer egentlig på Drammenselva hele året, men det er noe spesielt å se dem kose seg i varmen på våren.

Takk! Ja, jeg er kjempeglad i sånne små kongler. Pleier å samle på dem og stikke dem nedi blomsterpotter sammen med blomstene.

Ja, det får du gjøre! Si fra neste gang, så kan vi jo gå dit sammen ^_^

°Vinterperle°

22.03.2012 kl.18:04

Det er sant. Svaner er fascinerende altså. Også kan de bli så sinte! haha.

Jeg fikk jo tre slike kongler av Camilla Rose i posten, hihi. Å, ja, jeg vil definitift gå dit med deg ;) Er egentlig bedt i konfirmasjon i Drammen i mai, men jeg reiser dessverre på studietur den dagen, så kan ikke :/ Men skal ikke se bort fra at jeg svipper bortom en tur, har jo både familie og venner der :) (Pappa er fra Drammen, skjønner du, så er jo på en måte halvt-drammenser^^)

Branna Laurelin

22.03.2012 kl.18:36

My Rakel: Ja, man skal ikke tøyse for mye med svanene, haha. Peter er faktisk litt redd for dem etter en uheldig hendelse i barndommen :p

Håper du kommer en tur en dag, da! Ja, det er sant, tror du har nevnt det før :)

°Vinterperle°

22.03.2012 kl.19:58

Ja, jeg er ikke så begeistret for dem selv heller om de kommer for nærme^^

Ja :D Hihi, har jeg sikkert gjort xp

~Narvethael

24.03.2012 kl.16:55

Så koselig! :D Jeg er heller ikke noe vintermenneske og har lengtet veldig lenge etter våren! ^^ og etter som at det endelig er fint vær og det er varmt ute her jeg bor, så har jeg også tatt meg en tur ut og plukket gåsunger! :)

Våren er herlig! :D

Branna Laurelin

24.03.2012 kl.20:58

~Narvethael: Ja, våren er virkelig en flott årstid :) I dag var vi ute og gikk tur i skogen, og det var så varmt og herlig :)

Skriv en ny kommentar

Branna Laurelin

Branna Laurelin

26, Drammen

I have a great love for all things fantastical, fairytale-ish. Irish, Celtic and Norse. My biggest passion is playing the harp, but I also love playing my tin whistles/flute and making fantasy jewellery. I have a Bachelor's degree in the Irish language (also covering Celtic civilization, literature and mythology) from the University of Oslo, which I am very proud of even if I can't use it for anything career-wise. This blog is all about the things I like and involve myself in, and hopefully I may be of some inspiration to others.

Kategorier

Arkiv

hits