Lá Fhéile Pádraig ~ St. Patrick's Day

Her kommer et noe forsinket innlegg om en av de fineste dagene i året, nemlig St. Patrick's Day, som var den 17. mars. Det er Irlands nasjonaldag, og feirer helgenen St. Patrick som er den som regnes som kristendommens innfører i Irland. Personlig er jeg ikke så fryktelig glad i St. Patrick og det han gjorde, men jeg er derimot særdeles glad i Irland, og enhver unnskyldning for å kunne feire landet og være irsk for en dag sammen med mange andre likesinnede, er da veldig velkommen hos meg. 

Jeg tar meg alltid ekstra flid med utseendet på denne dagen. Det er viktig å ha på seg noe grønt, helst så mye som mulig. Her er dagens antrekk:


Blusen er riktignok ikke grønn, for jeg hadde ingen som matchet skjørtet, men jeg hadde jo grønn kåpe på meg hele dagen, så da er det vel greit :)


Smykkene. Disse har jeg på meg hvert år, og er selvfølgelig kjøpt i Irland. 


Også hjemme er det pyntet bord med grønn duk med keltisk mønster på. Vi skulle nemlig få besøk senere på dagen.

Men først, paraden i Oslo! Mange av bildene som følger er tatt med Marita sitt kamera, men jeg har fått låne dem siden jeg glemte å ta bilder halvparten av tida.


Korpset som gikk sist i paraden. Forrest gikk det skotter med sekkepiper og kilt, men dem fikk jeg ikke tatt bilde av. 


Grønt hår, grønne glitterfølehorn og generelle grønnheter florerte både i paraden og på sidelinjen.

Jeg og Peter, Marita, Frøydis og Beate gikk i paraden sammen! 


Frøydis og Beate.


Meg og Marita.


Frøydis, Peter og Beate. Her står vi og hører på talene og ser på oppvisningene som fulgte på Universitetsplassen etter at paraden var over. Men det tok jeg ikke så mange bilder av. Se heller video nederst i innlegget :)

Etter paraden og alt det var slutt, våget vi oss bort til Dubliner en liten tur, selv om vi visste det kom til å være fullt...


... Og det var det! Men det gjorde ingenting, vi koste oss likevel.


Marita har fått Guinness'en sin, og er fornøyd :)


Seee, så blide og fornøyde vi er! 


Peter var også blid og fornøyd. Han skulle gi meg en kos, men fikk litt feil grep, så jeg fikk litt kvelningsfornemmelser, hihi. Det var et fint bilde av ham, og det er derfor jeg legger det med. Ignorer tulletrynet mitt.

Deretter bar turen til Outland i Kirkegata, hvor vi lekte oss lenge med masse fine og spennende middelaldersaker!


Jeg blir magisk forvandlet til en krigerprinsesse hvis jeg får et sverd i hånda. Helt sant.


Og her er min ridder i skinnende ringbrynje <3 Med magisk sverd som lyser i enden...

Så tok vi med oss Marita og Frøydis og dro hjem til oss for å spise middag og kose oss!


Her sitter vi i sofaen min for ett siste bilde før vi rev av oss korsettene og kunne puste ordentlig igjen ^_^ Skal man kose seg, så skal man kose seg!


Jeg stod for underholdningen :)

Middagen bestod av hjortestek og ovnsbakte grønnsaker. Vi glemte dessverre å ta bilde av herligheten, men her kommer ett av desserten, i det minste.


Sjokolademousse med Daim-kuler, krem og bringebær.

Så satt vi og skravlet og tullet og koste oss til langt på natt :) Alt i alt en knall dag, og tusen takk til mine kjære venner som gjorde denne St. Patrick's dagen til den fineste jeg har vært med på! 

Marita har laget en video av dagen vår, og jeg har fått lov til å vise den her også:

 

Har du feiret St. Patrick's Day noen gang?

 

~*Branna*~

8 kommentarer

°Vinterperle°

27.03.2012 kl.23:32

IIK! Du og stemmen din er bare så nydelig! Håå! *sukk* Jeg vil også komme på middag til deg :) Og være med på St.Patrick's day :) Skal helt klart prøve på det neste år! :D *sjokklese seg opp på Irland og bli hobby-ire :B)

Jeg har faktisk jobbet en stund med å lage en kalender som forteller hva som er spesielt ved hver dato i året, sånn at jeg alltid kan ha noe å feire, på en større eller mer diskret måte, så St.Patrick's day er virkelig med :D <3

Branna Laurelin

27.03.2012 kl.23:43

Vinterperle: Hihihi, tusen takk *rødme* Jeg har egentlig alltid vært flau over stemmen min, synes den høres så rar ut på video :p Så det var hyggelig å høre.

Klart du skal få komme på middag en gang :) Så kan du få prøve harpa mi også.

Høres ut som en veldig fin kalender du jobber med! Så deilig å alltid kunne ha noe å feire ^_^

°Vinterperle°

27.03.2012 kl.23:51

Det trenger du slettes ikke være, men jeg kjenner følelsen. Tror de fleste har det sånn :b Den er blir jo litt annerledes enn man er vandt med^^

Hurra! <3 Å, så fantastisk. Har jo ikke prøvd harpe noen gang før, så du får vise meg et par grep så det høres litt ålreit ut *fnis*

Ja :) Er lenge siden jeg begynte på den, og har ikke fortsatt på den på en god stund, så det blir morsomt å gjøre den ferdig^^ Også lærer man så mye rart av å lage en slik kalender: om andre nasjoners tradisjoner og opphav osv ;)

Frøydis Sylvestris

28.03.2012 kl.02:09

Det var kjempekoselig! ^.^ Veldig glad dere dro meg med! Peter er jammenimeg litt av en kokk, og du er litt av ei harpespiller...inne...eh, harpist! Sånn. :P Bare se hvor dypt konsentrert jeg betrakter deg. *ENORME ØYNE og gnage litt på neglene samtidig* Flotte, er dere. <3

PS: Alle tror de har rare stemmer - du har FIN stemme. Så det så!

Branna Laurelin

28.03.2012 kl.08:45

Vinterperle: Ja, stemmen blir liksom så flat og rar på video, synes jeg. Men men :)

Ja, jeg kan lære deg basiskunnskapene jeg, vet du :) Bare å si fra når du har lyst til å komme!

Branna Laurelin

28.03.2012 kl.08:47

Frøydis Sylvestris: Godt å høre at du koste deg ^_^ Veldig koselig å dra deg med også. Vi må virkelig sees igjen om ikke så altfor lenge! Aww, tusen takk <3 Hilser fra Peter og sier takk også :)

Silje S.

28.03.2012 kl.21:28

Flott feiring, vakre antrekk og nydeleg jenter alle saman! <3

Eg har vel aldri direkte feira St. Patrick's Day, men det hadde vore utruleg koseleg å få oppleve ein gong, gjerne i selskap med fleire likesinna når det kjem til keltisk kultur :) Likevel feirar eg kvar år alle dei skotsk keltiske høgtidene frå gamalt, som jo i stor grad er dei same som dei irske, og den beste opplevinga var nok då eg og min kjære reiste til Edinburgh for to år sidan for å feire Bealltuinn: Skodespel, musikk, ildshow og eit enormt bål på Carlton Hill der både unge og gamle kom saman for å halde denne eldgamle feiringa i hevd ^^

Branna Laurelin

28.03.2012 kl.22:05

Silje S.: Tusen takk! <3

Så spennende at du feirer de gamle keltiske høytidene :) Ja, skotsk og irsk har svært mye til felles, ettersom skotske keltere i stor grad stammer fra irer som utvandret til Skottland for lenge, lenge siden. Feiring av Bealltuinn (irsk Bealtaine, for moro skyld) i Edinburgh høres kjempespennende ut! Det skulle jeg gjerne ha vært med på :)

Skriv en ny kommentar

Branna Laurelin

Branna Laurelin

26, Drammen

I have a great love for all things fantastical, fairytale-ish. Irish, Celtic and Norse. My biggest passion is playing the harp, but I also love playing my tin whistles/flute and making fantasy jewellery. I have a Bachelor's degree in the Irish language (also covering Celtic civilization, literature and mythology) from the University of Oslo, which I am very proud of even if I can't use it for anything career-wise. This blog is all about the things I like and involve myself in, and hopefully I may be of some inspiration to others.

Kategorier

Arkiv

hits