Ute på The Dubliner med Kama Sofie Vinterperle

The Dubliner er min absolutte favorittpub i Norge. Dette er naturligvis fordi det er en irsk folkepub, hvor de spiller live irsk musikk hver helg. Det er utrolig koselig atmosfære der! Jeg er der ikke så ofte som jeg gjerne skulle ha likt, fordi det er ganske dyrt, men en gang i blant må man kunne unne seg å more seg litt! 

Dit satte jeg kursen på lørdag. Jeg var ganske spent, for jeg skulle møte en utrolig hyggelig jente som jeg før bare hadde snakket med på nettet, nemlig Kama Sofie. Hun viste seg å være like koselig i virkeligheten, og vi fant tonen med én gang! Sammen satte vi av sted for å ta The Dubliner med storm!

En kamerat av Kama Sofie skulle spille med bandet sitt den kvelden, og vi var begge veldig spente på hvordan det ville være. Da vi kom var det ennå en god halvtime igjen før de skulle starte, så vi satt og skravlet over et glass vin mens vi ventet. 
Tøysebilde! (Jeg lover, vi er ennå på det første vinglasset!)


Det brant så koselig i peisen ^_^

Endelig kom bandet til kameraten til Kama Sofie på scenen! Kameraten hennes, Kristian, var vokalisten, og bandet heter Plastic Paddies! De var kjempeflinke! De spilte irsk folke/drikkeviser i god, gammeldags The Dubliners-stil. Jeg ble mektig imponert ^_^

Typisk meg gikk det ikke lenge før jeg kjente den irske dansefeberen komme over meg, men på grunn av at vi ville passe på eiendelene våre turte vi ikke gå ned foran scenen for å danse. Men i den ene pausen fikk vi lov av bandet å legge tingene våre bak på scenen så ingen kunne ta det, så da bar det ut på dansegulvet med oss begge! Jeg blir alltid i så veldig godt humør av å danse irsk dans, selv om jeg også blir veldig anpusten på grunn av dårlig kondis.

Innimellom dansingen, mens Kama Sofie var vekk et øyeblikk, kom det forresten en fyr bort til meg og ville sjekke meg opp. Jeg er jo lykkelig gift, men på grunn av generelt høyt lydnivå i lokalet hadde jeg problemer med å få ut dette slik at mannen forstod. Imens jeg prøvde å forklare, kom det enda en kar ruslende bort. Han het Olli, og snakket ikke norsk. Jeg fikk omsider forklart til han første at jeg ikke var ledig. Han var da vennlig nok til å meddele til den andre mannen (Olli) at jeg var opptatt, men sa at han selv var ledig! Han sjekket altså opp den andre mannen da han innså at håpet var ute med meg! Jeg holdt på å le meg ihjel av uttrykket til Olli! Han forsvant fort, hehe :D


"By popular demand, only KNUT sits here!" Denne barkrakken er tydeligvis reservert *fnis*Da bandet var ferdige med å spille, pratet vi med dem en liten stund, før vi til slutt rundet av en halvtimes tid eller noe før stengetid. Da var vi skikkelig slitne, men veldig, veldig fornøyde med kvelden! Og enige om at det absolutt måtte gjentas om ikke så altfor lenge :)

 

Har du en morsom pubhistorie?

 

~*Branna*~

19 kommentarer

Tara Yáviel

11.04.2012 kl.00:12

Ååååh så koselig! :D Også for en herlig plass å arrangere første møtet:) Hvis jeg kommer meg til Oslo en gang i fremtiden vet jeg nå hvor jeg skal dra;)

Eneste irske pubben jeg har vært på var i Irland (et steinkast unna sentralbuss-stasjonen i Dublin) hvor de åpnet en hel etasje for oss, slik at vi kunne slappe av etter mye trasking frem og tilbake. Der fikk jeg også smake Guiness for første gang, så det var litt gøy ;)

Skade Vikinghulder

11.04.2012 kl.00:17

Ååå, det så ut som en utrolig koselig og fin kveld, og så vakre dere er! Har lyst til å dra på The Dubliner en gang, har aldri vært der. Er veldig sjelden i Oslo egentlig, selv om jeg bor bare en halvtime unna. Liker meg ikke der...men den puben (tavern...) er kanskje eneste stedet jeg kunne trivdes der :)

annettesfoto

11.04.2012 kl.05:24

Så gøy at man kan finne tonen med folk via internett og møtes på ordentlig! Jeg ville gjerne tatt meg en tur dit, er nok noe Irsk blod i meg eller noe..;.) Hyggelig lesestoff og se på bildene av dere, jeg har nok ingen morsom pubhistorie å komme med i farten - det blir lenge mellom hver gang :)

Neirahda

11.04.2012 kl.12:55

Oh! The Dubliner is a lovely place... I´ve seen some photos of that pub and it really seems cozy and warm. We have an Irish Tavern here, but it doesn´t even have Irish music!

The fireplace is a great idea for a tavern. It gives a touch of medieval/fantasy feeling.

By the way, do you know Irish dancing?

Hugs!

Branna Laurelin

11.04.2012 kl.13:14

Tara Yáviel: Ja, The Dubliner er et herlig sted! Du må så dra dit hvis du kommer til Oslo :) Si fra først, så kan vi jo møtes der vi også ^_^

Irsk pub er jo selvsagt uansett best i Irland, slik som du opplevde :)

Branna Laurelin

11.04.2012 kl.13:15

Skade ?? Vikinghulder: Aww, tusen takk! Ja, du må dra dit! Kanskje vi kunne dratt sammen en gang? Jeg liker meg jo heller ikke i Oslo egentlig, og er nesten aldri i Oslo sentrum. Men The Dubliner eksisterer på en måte litt utenfor det hele, hihi :)

Branna Laurelin

11.04.2012 kl.13:16

annettesfoto: Ja, det er jo kjempegøy :) Jeg har mange venner nå som jeg har møtt gjennom blogging, og det er fantastisk :)

Det er en stund mellom hver gang for min del også, mest fordi jeg synes det er så dyrt.

Branna Laurelin

11.04.2012 kl.13:20

Neirahda: Yes, it's such a great place! I'll take you there sometime when you come to visit ^_^

Yes, I used to dance Irish dancing in my teens, but I had to stop when I was 18 because of a bad knee. I'm thinking of starting again, though, because I miss it so much.

By the way, I was going to translate this post into English for you (and other English-speaking visitors, if there are any), but I completely forgot! I'm going to do it on the next one, though :)
Oh, and that "unknown" comment on your latest blog post was me, I just forgot to sign it! :p

°Vinterperle°

11.04.2012 kl.13:50

Så koselig innlegg! Hadde det jo så fint sammen og du har formulert deg akkurat slik jeg ville gjort, nemlig det at vi fant tonen med en gang <3 Gleder meg til mer sprell og fanteri sammen.

Haha, den historien med de mannfolka er atter komisk!

(forresten heter kompisen min Kristian,dersom du skal redigere det inn i innlegget^^)

Skade Vikinghulder

11.04.2012 kl.14:10

Hehehe^^ Ja, jeg er med :)

Vettu hva som hadde vært moro? Bloggsamling! Har veldig lyst til å treffe både deg og Kama, Janne, Marita, Sunniva, Frøydis og flere som jeg ikke kommer på i farta X) Mange av dere kjenner vel hverandre etter hva jeg har skjønt, så det kunne jo vært gøy :) Litt kleint for meg som ikke kjenner noen av dere, men det hadde jeg nok tålt ^^

Branna Laurelin

11.04.2012 kl.15:19

Vinterperle: Ja, jeg gleder meg også! ^_^ Har redigert det nå slik at navnet hans er med :)

Branna Laurelin

11.04.2012 kl.15:21

Skade ?? Vikinghulder: Ja, det hadde vært kjempegøy! Vi har faktisk snakket om det, noen av oss, at det hadde vært så moro å ta en Dubliner-tur alle sammen etter Middelalderfestivalen i sommer, for da er det jo så mange som skal dit :) Ellers blir det kanskje vanskelig å finne en dato som passer for alle. Skal du til middelalderfestivalen?

Skade Vikinghulder

11.04.2012 kl.15:50

Ja, selvfølgelig skal jeg det ! *hopper og danser* :D

Branna Laurelin

11.04.2012 kl.17:51

Skade ?? Vikinghulder: Så gøy! Da sees vi sikkert i alle fall da, om ikke før :)

Skade Vikinghulder

11.04.2012 kl.19:30

Det gjør vi nok :D Jeg skal holde øynene oppe (jeg har en lei uvane med å ikke se på ansikter til folk rundt meg, nesten så en skulle tro jeg var autist, men niks...), så gir jeg lyd fra meg hvis jeg ser deg, eller fler :)

Frøydis Sylvestris

12.04.2012 kl.00:15

*vifte med armer og hender på altfor entusiastisk vis* Jeg er veldig med! Jeg vil gjerne sosialisere. ;-)

Branna Laurelin

12.04.2012 kl.09:55

Frøydis Sylvestris: Woohoo, det blir bra!! *Vifter entusiastisk med hendene tilbake* :D

Silje S.

18.04.2012 kl.22:58

Så kjekt! Håpar eg får besøkt The Dubliner neste gong eg er i Oslo :)

Branna Laurelin

18.04.2012 kl.23:25

Silje S.: Håper jeg også! Anbefales på det varmeste :)

Skriv en ny kommentar

Branna Laurelin

Branna Laurelin

26, Drammen

About me: I have a great love for all things fantastical, fairytale-ish. Irish, Celtic and Norse. My biggest passion is playing the harp, but I also love playing my tin whistles/flute and making fantasy jewellery. I have a Bachelor's degree in the Irish language (also covering Celtic civilization, literature and mythology) from the University of Oslo, which I am very proud of even if I can't use it for anything career-wise. This blog is all about the things I like and involve myself in, and hopefully I may be of some inspiration to others.

Kategorier

Arkiv

hits