Dagens antrekk: 17. mai 2012

I dag er det 17. mai! 

*Veive med flagg og rope hurra*

Det har egentlig vært en veldig rolig dag for oss. Vanligvis drar vi inn til Drammen sentrum for å se på togene og alle de fine folkene i bunad, men i år så orket vi ikke det, ettersom Peter har ryggproblemer og det skulle være så mye styr i sentrum med et sykkelløp (!) og greier. Vi fikk derimot besøk litt utpå dagen av min far og hans kjæreste, og min bror og hans kjæreste. Det var veldig koselig!


Her er antrekket mitt for i dag. Jeg har ikke bunad. Jeg skulle virkelig, virkelig ønske jeg hadde det, men jeg var en idiot da jeg ble konfirmert og ville ikke ha det, så da kan jeg vel kanskje ha det så godt. Så da ble det middelalderkjole i stedet, noe som jo er nest best. Jeg er så glad i denne kjolen, så den kommer dere nok til å se meg i mange ganger i løpet av sommeren på diverse middelalderfestivaler osv.

Den drakta jeg ønsker meg er forresten Sagadrakten, som jeg synes er helt utrolig nydelig. Den er jo skikkelig vikingaktig, og passer helt perfekt til meg. Peter har også lyst på manneversjonen av denne, se her. Begge vil ha i flaskegrønn. Så da er det bare å begynne å spare! Som om vi ikke har nok å spare til fra før av...


Forglem-meg-ei! Yndlingsblomsten min ^_^ Disse hadde falt på bakken på grunn av regnet, og jeg måtte bare ta bilde av dem, for de er jo så søte.


Jeg hadde på meg de fine bronsesmykkene mine. Det som henger nederst med hester og keltiske knuter på fikk jeg av Beate til jul. Det er så nydelig! Det øverste er et Snorre-anheng som jeg fikk av min kjære kollega Oddny.

Jeg synes denne dagen har vært veldig avslappende og fin, men jeg savnet egentlig litt det å gå rundt blant folkemassen og titte på bunader og se på toget. Jaja, kanskje neste år :)

Hvordan har din 17. mai vært?

Translation:

Today is the 17th of May, Norway's Constitution Day! *Waves a flag and shouts out hurray* 

It's been a very quiet day for us, really. Usually, we go into the centre of Drammen to watch the parades and to look at all the beautiful bunads (Norwegian traditional costume), but we didn't do it this year because of Peter's back problems and the fact that is was to be a bicycle race (today of all days) in the centre of town. We did, however, get a visit from my father and his girlfriend, and my brother and his girlfriend. That was really nice!

This was my outfit for the day. I don't have a bunad. I really wish I had one, but I was an idiot when I was younger and didn't want one when it was offered (*facepalm*), so I guess it's my own fault. So I wore my medieval dress instead, which is the next best thing. I really love this dress, so you'll probably see it a lot during this summer's medieval faires etc. The folk costume I want is the Saga costume, which I think is absolutely gorgeous. It's really Viking-ish, and is perfect for me. Peter also wants the male version of this costume, see here. We both want the bottle green version. Now we have some saving up to do! As if we didn't have enough to save up for already...

I found some forget-me-nots! My favourite flower ^_^ These had fallen to the ground because of the rain earlier, and I just had to take a picture of them, 'cause they're just so cute.

I wore my beautiful bronze jewellery. The lower one with horses and Celtic knotwork on it I got from my friend Beate for Yule last year. It's so gorgeous! The top one is a Snorre-pendant that I got from my dear colleague Oddny. 

Today has been relaxing and all that, but in truth I missed walking around in the crown and looking at bunads and watching the parade. oh well, maybe next year :)

How do you celebrate your country's national day?

 

~*Branna*~

28 kommentarer

Skade Vikinghulder

17.05.2012 kl.22:18

Så fin! Og den sagadrakta var nydelig :) Jeg har nordlandsbunad, og Martin skal også ha bunad etterhvert - helst en med flosshatt <3 Bra dere har kost dere, selv om det ikke ble tog osv. Ikke noe ålreit å gå rundt med ryggvondt heller... Jeg har kost meg masse, gikk i barnetog, kost meg med ungene, sett borgertog, spist middag hos svigers og er dødssliten i beina^^ Sol har vi hatt og! Herlig dag :D

Branna Laurelin

17.05.2012 kl.22:21

Skade Vikinghulder: Takk! Ja, jeg veeeet *sikle på fine drakta*. Skal ha den! Jeg synes menn burde ha bunad like mye som kvinner, det er jo så flott med menn i bunad! Har du grønn eller blå nordlandsbunad? Høres ut som dere har hatt en flott dag, i alle fall ^_^ Gleder meg til jeg får barn selv og kan gjøre litt mer ut av 17. mai.

Skade Vikinghulder

17.05.2012 kl.22:38

Ja, det er litt spesielt når man har barn <3 Jeg har blå :) Liker den grønne også veldig godt, vet ikke egentlig hvilken jeg liker best. Tror kanskje jeg kler den blå best, selv om grønn er yndlingsfargen min :) Ja, menn bør ha bunad.....det er så hot :D

Branna Laurelin

17.05.2012 kl.22:49

Skade Vikinghulder: Bestemora mi har den grønne, og det har kjæresten til broren min også. Det er en veldig fin grønnfarge, men den blå er også fin :)

Kristine

17.05.2012 kl.23:45

Ser det er flere som har den nyyydelige "vikinge"kjolen! Hvor får dere kjøpt dem? På festivalene?

Selv har jeg grønn Nordlandsbunad. Men Sagadraken var nydelig da! :D

Branna Laurelin

18.05.2012 kl.00:11

Kristine: Ja, det er mange som har den. Jeg har lyst til å modifisere min litt for å gjøre den litt mer spesiell, men får se om jeg finner det kantebåndet jeg vil ha. Jeg har kjøpt min på armstreet.com :)

Silje S.

18.05.2012 kl.02:27

Så vakker du var <3 Er glad du hadde ei roleg og fin feiring :) Eg hadde ein flott tradisjonsrik dag. Starta med frukost hos ein kompis (tradisjon sidan vi var russ), deretter var det familiemiddag hos farmor (rømmegraut og spekemat kvart einaste år) og på ettermiddagen var vi inne på gameskulen her i dalen (nedlagt for 2 år sidan) der grendalaget hadde stelt i stand med sang, taler, leiker, utlodning, quiz og kakesalg. Så det vart ein kjekk og sosial dag, slik det pleier.

Håpar du får deg ein slik sagadrakt ein gong, dei var veldig flotte. Sjølv er eg fanastril og har ein fanabunad sydd av mormor (som ser ut noko alla denne http://www.klebunad.no/bun/bunad_3.gif). Eg syns også menn ser flotte ut i bunad og den einaste grunnen til at min kjære ikkje har det er at han har kilt! Han er nemleg av skotsk slekt (MacPherson) og kler seg opp i fult utstyr på nasjonaldagen ^^

Ellers er det tydeleg at kjolen du har på deg er ein slager blant fleire av oss! Hugsar det var den første kjolen eg nokon gong bestilte via nett, den var så utruleg nydeleg, men etter mange års bruk og ein feilvask i vaskemaskina har kjolen no krympa og mista ein del farge. Kanskje eg får tak i ein ny ein dag, men problemet er vel heller at det finst så mange vakre kjolar der ute *ler* Uansett var den veldig kledeleg til deg :)

Branna Laurelin

18.05.2012 kl.10:48

Silje S.: Høres ut som du hadde en kjempefin 17. mai ^_^ Jeg synes alltid det er litt vanskelig med 17. mai, egentlig, for vi må alltid velge hvilken del av familien vi skal være hos (skilte foreldre på begge sider), så vi har ingen tradisjoner igjen.

Det var en flott bunad! Du er sikkert kjempefin i bunaden din :) Å, så kult at din kjære er av skotsk slekt! Mannen min er halvt walisisk selv. Men skotsk er jo enda kulere. Menn i kilt... <3

Ja, den kjolen er jo nærmest obligatorisk :p Jeg visste ikke at "alle" hadde den før jeg hadde kjøpt den selv. Nesten så jeg skulle ønske at jeg hadde tatt en annen farge, så den hadde skilt seg ut litt. Men den er jo så nydelig i grønn, og det er jo favorittfargen min. Så leit at kjolen din krympet. Du kunne sikkert ha farget den om igjen for å få igjen fargen, men krymping er det jo ikke så mye å gjøre noe med. Håper du får deg en ny kjole snart. Og tusen takk! ^_^

Naviana

18.05.2012 kl.15:58

Åååh, så fin du var! :) Jeg hadde en olivengrønn middelalderkjole, med gullkanter. Hver 17 mai benytter jeg anledningen til å kle meg i en vakker kjole, og vandre rundt i norges skoger. Det kan vel ikke bli bedre? Utover det så pleier jeg ikke å feire noe. I år holder vi på med å flytte, så er utrolig opptatt om dagene.

Jeg hadde en nydelig bunad, men solgte den... hehe. Tenkte jeg heller kunne bruke pengene på mange flotte middelalderkjoler og slikt enn en bunad som jeg egentlig aldri trivdes særlig godt i. Har fortsatt mye igjen på den sparekontoen der. Jeg er et veeeldig tålmodig vesen, hihi. Bunader er jo eeegentlig ikke så norskt som man tror ;)

Branna Laurelin

18.05.2012 kl.17:44

Naviana: Tusen takk! Den kjolen du hadde på deg høres også nydelig ut. Skulle gjerne ha sett bilde :) Høres ut som en veldig fin 17. mai-feiring, å vandre rundt i skogen. Så spennende at dere skal flytte ^_^ Hvor blir det?

Ja, hvis man ikke trives med bunaden sin, så forstår jeg at du solgte den. Egentlig så er det dumt at man ikke får bunaden til 18-årsdagen eller noe i stedet for konfirmasjonen, for man er jo ikke alltid ferdig utvokst da hverken i hodet eller kroppen. Jeg ville også heller ha middelalderkjole da jeg ble konfirmert, men skulle ønske jeg hadde valgt en annen enn den jeg endte opp med, som ikke var av særlig god kvalitet eller veldig autentisk. Bunader har kanskje mye til felles med andre lands folkedrakter, men jeg synes de er et fint uttrykk for tilhørligheten man har, selv om de er konstruert i nyere tid. Jeg har jo nå heller bestemt meg for Sagadrakten enn en bunad, for å hedre mitt viking-opphav :)

Naviana

18.05.2012 kl.22:09

Åh, jeg har ikke særlig mange bilder av meg i finkjolene mine, merkelig nok... :O Men det finnes vel noen på enellerannen harddisk *skule utover alle eskene med ting og tang* Vi flytter til et annet avsides sted i Møre og Romsdal. Et gammelt laftet hus (med kledning) og stor hage ned mot fjorden ^^ Nå er du den første som får vite det, hehe. Gleder meg sååå mye! Har egentlig ikke hatt noe sted å bo de siste årene, så dette blir bra.

Angående bunader, så liker jeg godt konseptet, med drakter og slikt. Synes det er helt supert at folk går i det, så lenge de virkelig liker det. Har utrolig lyst til å designe og sy noe inspirert av diverse drakter, med ull og broderinger :) Det blir kanskje et livsprosjekt, men sikkert gøy ^^

Branna Laurelin

18.05.2012 kl.23:28

Naviana: Så spennende! Føler meg litt beæret nå :) Laftet hus <3 Det har jeg alltid hatt så lyst til å bo i. Fantastisk med stor hage og alt, da. Skal dere eie eller leie? Uansett så må det jo bli utrolig deilig for dere med et ordentlig hjem.

Å, det hadde vært så spennende å designe en egen drakt, men som du sier er det jo litt av et prosjekt :) Men da får man jo også noe helt unikt, da.

Naviana

19.05.2012 kl.11:16

Hihi, ja, det er ganske koselig der. Vi leier (ganske rimelig), tenker jo ikke bo der i så veldig lang tid, bare til vi får kjøpt opp de landområdene vi egentlig skal ha, og bygget halmballhuset vårt ;) Da kan jeg endelig begynne med kreative prosjekter igjen, som sying... gleder meg veldig til det. Har noen ullstoffer nå jeg sikkert kunne sydd en drakt av, men tror jeg skal lage ny kappe og tunika i stedet. Hmmm... Vi får se ^^

Branna Laurelin

19.05.2012 kl.11:39

Naviana: Høres ut som en bra plan! Vi har jo også leid i alle år, og drømmer som deg om å flytte snart til et sted vi kan bosette oss permanent. Det beste hadde vært et lite småbruk eller et hus med stor tomt hvor vi kunne hatt plass til å dyrke litt ting selv :)
Du er heldig som kan sy :) Det blir sikkert kjempebra uansett hva du velger å lage ut av ullstoffet.

Naviana

19.05.2012 kl.20:40

Ja, vi har spart opp en del penger for å kjøpe tomt og landområde :) Som en del av økosamfunnet vi er helt bestemt på å skape ;) Men med hovedfokus på et eget lite eventyrhus og hage. Vi håper å kunne kjøpe opp områder i år eller neste år. Midlertidig må vi ha et sted å bo da.

Alle kan sy da, man trenger bare utstyr og masse tålmodighet, hehe ;)

Branna Laurelin

19.05.2012 kl.23:15

Naviana: Jeg synes dere har en flott visjon, og håper økosamfunnet deres blir en realitet! Vi trenger flere sånne steder rundt om i verden :) Men det er jo kjempefint at dere har et sted å kalle hjem i mellomtiden også.
Ja, jeg kan jo sikkert egentlig sy hvis jeg setter meg inn for det. Har ikke gjort det på flere år, og har ikke symaskin. Men jeg ønsker meg en symaskin nå snart (vil bare ikke prioritere den utgiften ennå), for jeg er lei av å ikke finne det jeg ser etter noen steder.

Silje S.

21.05.2012 kl.16:43

Nei, det er ikkje noko kjekt å måtte velge sider i familien når det kjem til høgtider. Eg har sjølv skilte foreldre no, så forstår problemstillinga... men heldigvis, når det kjem til 17. mai, er dei fleste tradisjonane ganske nøytrale. Farmor har alltid stått for middagen, så då var alle vi barnebarna samla der, og arrangementet inne på gamleskulen har vi alle tilknytning til. Ellers blir det vel til å lage sine eigne tradisjonar, noko som jo kan vere vel så koseleg :)

Halvt walisisk er jo kjempekult! Har de vore å besøkt noko familie der borte? Min kjære har det nok litt lengre ut i slekta, frå ei farmor, men han har klart å oppretthalde kontakten og neste Skottlandstur satser vi på å hilse på familie der borte ^^ Jaaa, kilt <3

Det gjer no ingenting at "alle" andre har den, så lenge du ser flott ut og føler deg vel i den du har! At så mange liker den seier jo noko om kor vakker den er ;)

Branna Laurelin

21.05.2012 kl.19:37

Silje S.: Ja, jeg har stor tro på å lage egne tradisjoner. Jeg og Peter har gjort det lenge, egentlig. Spesielt med jul, og etter hvert også de keltiske høytidene :)

Ja, det er egentlig ganske kult. Dessverre har ikke Peter noe familie igjen der - faren og tanta hans var foreldreløse, og tanta døde for noen år siden uten at Peter fikk besøkt henne noengang. Peter har ikke hatt kontakt med faren sin (som har bodd i Norge hele tiden) før nå nylig pga mange leie misforståelser, men de har gjenopprettet kontakten nå :)
Det er jo kjempeflott at din kjære har opprettholdt kontakten med sin skotske familie, da! Og at han er så interessert i opphavet sitt :) Håper dere får kommet dere dit for å hilse på familien hans.

Ja, kanskje du har rett i at det ikke betyr noe at "alle andre" har den :p Du sier noe der :)

°Vinterperle°

21.05.2012 kl.23:05

Gaah, jeg har gått glipp av dette innlegget! :o Rart. Men har jo sett deg i den fine kjolen :) Både på facebook og på tumblr der jeg også reblogget det videre <3 Nydelig jente i nydelig kjole.

Fikk en liten aha-opplevelse av kommentaren til Naviana om å selge kjolen, og bruke de pengene på flere middeladerkjoler og kanskje noe mer unikt. Jeg har faktisk hatt bunaden min i 6 år nå, og begynner å bli ganske lei. Spesielt siden "alle" andre har den - (ikke så rart, når alle i familien min logisk nok er fra samme sted...) Men problemet er jo at det er vanskelig å selge...eller virker vanskelig å selge, er jo så syykt mange bunader som selges...dessuten tror jeg at jeg kommer til å angre noe sykt om jeg gjør det. Er mer sannsynlig at jeg kjøper flere drakter og/eller middelalderkjoler enn at jeg selger den...^^ Kommer nok til å gjøre det...*trenge middelalderkjoler og andre epoke-kjoler*

Branna Laurelin

22.05.2012 kl.08:50

Vinterperle: Tusen takk! :)

Ja, det er jo en enkel måte å skaffe penger på, hvis man får solgt bunaden sin. Jeg tror ikke jeg hadde turt å gjøre det. Hadde vært så redd for å angre senere. Middelalderkjoler og andre fine kjoler er jo uansett noe man kan spare opp til, men å spare opp til en ny bunad en gang vil jo ta mye lengre tid. Tenker jeg, da :)

Den Grønnkledde

22.05.2012 kl.13:33

Nydelige bilder og kjempefin kjole. :) *Få lyst til å sy middelalderaktig kjole*

Branna Laurelin

22.05.2012 kl.19:32

Den Grønnkledde: Tusen takk! Ja, det klør litt i fingrene mine også etter å sy en middelalderkjole til :) Kan liksom ikke få mange nok.

Ainjali

25.05.2012 kl.12:52

Såå fin kjole! Fin var du! Ønsker meg også en slik en. Sagadrakten var jo også kjempefin, så jeg skjønner godt at du ønsker deg en slik :)

Branna Laurelin

26.05.2012 kl.08:54

Ainjali: Tusen takk ^_^ Ja, den kjolen er nydelig. Er nok derfor "alle" har den, hehe. Nesten så jeg skulle ønske jeg hadde valgt en annen farge, så hadde det vært litt annerledes. Men jeg er veldig glad i kjolen uansett, og det er jo så fint med grønt.

Cecilie

29.05.2012 kl.10:25

Åh, så nydelig kjole! *Vil ha en*

Selv elsker jeg fargen grønn. Har en bunad, men skulle gjerne hatt en sånn middelalderkjole også. ^_^

Branna Laurelin

29.05.2012 kl.19:43

Cecilie: Middelalderkjole burde være et fast innslag i alle kvinners garderobe, spør du meg :) Selv skulle jeg helst ikke gått i noe annet ;)

Cecilie

29.05.2012 kl.20:47

Ja, det burde det virkelig. Jeg kan jo forsøke å sy en, men kjolene jeg syr går som regel ikke helt etter planen. :>

Randi Robertsdotter Winnes

06.02.2013 kl.13:06

Jeg har en komplett østTelemarks bunad, men den er for tung for den dårlige ryggen min, er det noen som kunne tenke seg å bytte ? Jeg tror Sagadrakten er lettere, så jeg ville blitt happy. Alt sølv følger med bunaden min, så flott om noen svarte.

Skriv en ny kommentar

Branna Laurelin

Branna Laurelin

26, Drammen

About me: I have a great love for all things fantastical, fairytale-ish. Irish, Celtic and Norse. My biggest passion is playing the harp, but I also love playing my tin whistles/flute and making fantasy jewellery. I have a Bachelor's degree in the Irish language (also covering Celtic civilization, literature and mythology) from the University of Oslo, which I am very proud of even if I can't use it for anything career-wise. This blog is all about the things I like and involve myself in, and hopefully I may be of some inspiration to others.

Kategorier

Arkiv

hits