Antrekk i sommervarmen, og skogstur i skumringen!

De siste dagene har det vært helt utrolig varmt! Opp mot 30 grader *vifte seg med hånda*

Sommeren kom så brått på! Jeg er egentlig ikke noe særlig tess i slik varme som dette. Jeg blir så slapp og rar, og orker ikke gjøre så mye. Ikke noe Syden-menneske, akkurat. Da er det deilig når kvelden kommer, og det går an å være ute uten å krepere ^_^  

Jeg tenkte jeg skulle vise dere en av mine sommerkjoler, som jeg synes er utrolig god å gå i. Den har empire-liv, så den gir kanskje ikke så fin fasong, men stoffet er mykt, den er grønn, og har blonder på kantene! 


Jeg husker dessverre ikke hvor jeg kjøpte denne kjolen, men det var i fjor sommer, så den finnes sikkert ikke lengre uansett. Skoene er nye, og er kjøpt på DinSko ^_^ Jeg elsker dem, for de sitter så godt på foten og er skikkelig gode å gå i.

 ***

Forresten, i går gikk jeg meg en tur alene i skogen ved skumringstider. Det ble veldig fort mørkt, og var litt skummelt inne blant trærne. Jeg er litt mørkredd, og der jeg gikk kunne jeg hele tiden føle at det var noen andre enn meg der inne, noen som iakttok meg. Men jeg tok dype pust for å roe nervene, og begyne å synge. Det som er fint med å gå i skogen etter solnedgang er at det ikke er noen andre mennesker der, så man trenger ikke å være redd for å dumme seg ut. Så jeg sang av full hals, norske og irske folketoner, og danset og virvlet bortover stien, hihi. 


Se på disse flotte bregnene! Dem fant jeg langs stien, ved en liten dam. De er mye større i virkeligheten enn på bildet, og virkelig helt perfekte. Bregner er virkelig noen av de fineste plantene jeg vet om, og jeg elsker å stryke hånda over de myke, frynsete bladene. Beklager at bildet er litt dårlig, jeg tok det med mobilkameraet, og det var kjempemørkt. 

Snart nok var jeg ute av den mørke delen av skogen, og snudde nesa hjemover. På veien så jeg plutselig et lite, flagrende vesen virvle rundt meg. Det var en flaggermus! Den vinglet i lufta rundt meg et par ganger, og fløy frem og tilbake mellom trærne. Så mistet jeg den av syne. Litt senere så jeg to flaggermus til ^_^  Jeg synes de er så søte! 

Har du noengang vært i nærkontakt med en flaggermus? Og hva synes du om dem?

 

Translation:

Outfit in the summer heat, and a walk in the woods during dusk

Summer came so abruptly! In truth, I'm not much use in this heat. I get so tired, and can't really stand to do much. So it's really nice when the evening falls and I can go outside without dying of heat ^_^

I thought I'd show you one of my favourite summer dresses, one that I think is incredibly comfortable. It has an empire waist, so it may not be the most flattering for my figure, but the fabric is soft, it is green, and it has lace along the edges!

***

By the way, I went for a walk in the woods alone at dusk yesterday. It grew dark very quickly, and it was a bit scary amongst the trees. I'm a bit afraid of the dark, and as I went I could feel that there was someone other than myself in there, someone watching me. But I took a deep breath to calm my nerves, and started to sing. A thing that's nice about walking in the forest after sunset is that there are no other people around, so you don't have to be afraid to make a fool of yourself. So I just sang at the top of my voice, Norwegian and Irish folk tunes, and danced and twirled on the path, hee hee!

Look at these beautiful ferns! I found them along the path, by a small pond. They're much larger in real life than on the picture, and were really just perfect. Ferns are among the most beautiful plants that I know of, and I love just brushing my hand against the soft, fringed leaves. Sorry about the poor quality picture, I took it with my cell phone and it was really dark by then.

Soon enough I was out of the dark part of the woods, and turned homewards. On the way I saw suddenly a small, fluttering creature whirling in the air around me. It was a bat! It fluttered around me a couple of times, and flew back and forth among the trees. Then I lost sight of it. A bit later I saw two more bats ^_^ I think they're so cute!

Have you ever been in close contact with a bat? And what do you think of them?

 

~*Branna*~

19 kommentarer

~°Nilenna°~

27.05.2012 kl.23:43

Herlig med slik varme, men man blir litt slapp av det ja.. :p Da jeg var på Sri Lanka og gikk ute om kveldene, fløy det store flaggermus rundt hodet på meg. Neste morgen så jeg mange av dem hengende i strømledninger, døde. :/ Ellers er det mye flaggermus her også, men de er jo små da. Veldig søte! En gang kom vi til hytta og det hang en inne på en pyntegjenstand i vinduet. *slippe ut* ^^

Branna Laurelin

27.05.2012 kl.23:54

~°Nilenna°~: Uff, stakkars flaggermus på Sri Lanka :( De ser jo ikke noe særlig, så det er ikke rart de havner i strømledningene. Skulle ønske alle ledninger kunne gå i bakken. Fint du fikk sluppet ut den flaggermusen på hytta, da! Da jeg gikk på ungdomsskolen fant vi en flaggermus i en takrenne en dag. Den virket helt fortumlet, stakkar. De skal jo ikke være ute om dagen. Men naturfaglæreren min tok på seg hansker og bar den til et mørkt og lunt sted. Håper den klarte seg fint.

Silje S.

27.05.2012 kl.23:55

Nydeleg sommarkjole, du kledde den :)

Her har det også blitt sommar med sol frå blå himmel om opp mot 30 gradar, så det er heilt idyllisk! Desverre for min del må denne idyllen nytes ved å sjå ut vindauget, då eg må lese til eksamenar *sukke* Angåande flaggermus har vi faktisk masse av dei her i dalen på sommarstid! Ser på to som flyg utanfor vindauget akkurat no, fine ^^

Branna Laurelin

28.05.2012 kl.00:51

Silje S.: Tusen takk ^_^
Ja, jeg vet hvordan det er å måtte lese til eksamen når sommeren er i full gang ute. Jeg endte opp med å ta med meg bøkene mine ut i hagen for å lese der, så fikk jeg i alle fall vært ute! :)

Den Grønnkledde

28.05.2012 kl.00:52

Kjenner igjen sommervarmeproblemet. z: Jeg går omtrent i koma når gradestokken tipper over 20 grader.

Nå banner jeg nok litt i kirka, men jeg gleder meg allerede til høsten, jeg... :p

Nydelig kjole, forøvrig; kjempesøte blondedetaljer! :)

Skade Vikinghulder

28.05.2012 kl.00:53

Så fin du er :D Kjolen så kjempedeilig ut :) Urk, ja, det er litt varmt om dagen (understatement!).. Jeg er også litt ...lite fungerende i sånn ekstremvarme. Men jeg prøver å KUN nyte det. Og heldigvis er det ikke tropenetter (ennå), slik at man kan sove.. Flaggermus er kjempenusselige! Har kun sett dem sånn i skumringen, her jeg bor og på setra i Valdres. Man får jo ikke sett dem så nøye da dessverre. Men jeg forstår ikke folk som syns de er ekle. De er jo nydelige :)

Branna Laurelin

28.05.2012 kl.00:54

Den Grønnkledde: Tusen takk :) Ja, jeg gleder meg også til høsten, for det er min favorittårstid, men jeg prøver å sette pris på sommeren også. Egentlig er jeg fornøyd så lenge det ikke er vinter, hehe.

Branna Laurelin

28.05.2012 kl.00:57

Skade Vikinghulder: Takk! Ja, den er helt herlig, den kjolen.
Du har rett, man må nyte sommeren så lenge den varer. Det er i alle fall bedre enn vinter! Jeg tror det er meldt litt kjøligere fremover nå også.
Jeg forstår meg heller ikke på folk som synes flaggermus er ekle eller stygge. Ikke de vi har her i Norge, i hvert fall. De er bare søte :)

~°Nilenna°~

28.05.2012 kl.09:56

Snille læreren! ^_^ Den klarte seg nok.. Fint smykke forresten. :)

Ainjali

28.05.2012 kl.14:06

Søt sommerkjole! Jeg er også veldig glad i bregner. Har dem i hagen, og synes de er kjempefine. Flaggermus er søte :) Gikk mye tur i skogen i tussmørket før i tiden, men er litt mer mørkeredd nå, dessverre.

Branna Laurelin

28.05.2012 kl.14:09

Ainjali: Takk ^_^ Når man er litt mørkredd, slik som jeg er, så kan det være en utfordring å gå inn i den mørke skogen, men på en måte så er det jo gøy å utfordre seg selv litt også.

°Vinterperle°

28.05.2012 kl.18:08

Så fin du var :) Det var den turen og flaggermusene du fortalte om^^ Åh, har bare sett flaggermus som har fløyet litt for langt unna til at jeg har kunnet sett dem ordentlig. Men de er så skjønne. Prøvde å være med på flaggermussafari i fjor sommer, på botanisk hage i Oslo, men så ble det så mye regn at de ikke kom likevel...:/

Branna Laurelin

28.05.2012 kl.18:53

Vinterperle: Tusen takk ^_^
Nei, flaggermus er som regel litt vanskelig å se ordentlig, for de vingler jo sånn rundt i lufta og er som oftest litt langt vekk. Jeg har sett en på nært hold en gang, som hadde tumlet ut i en takrenne på ungdomsskolen. Kjempesøt :)

Valkyrja

29.05.2012 kl.08:40

Så vakker du er. Jeg likte kjolen, grønnfarge og blondekanter kan jo nesten ikke bli feil ;-)

Måtte le litt da du sa det med redsel for mørket og å synge for seg selv i skogen. Da jeg var liten hadde jeg kaniner utendørs, og dro alltid ut på baksiden av huset for å gi dem kvelds før jeg la meg. Husker at jeg var litt pysete noen ganger der jeg gikk i nattkjole med armene fulle av poteter og gulrøtter, men da tenkte jeg bare at dem jeg ikke ser i mørket ser ikke meg heller. :-D Eller så hendte det at jeg brøt ut i en liten sang, akkurat som deg. Så jeg kjente meg litt igjen der ja. :-)

Men når alt kommer til alt så er en jo aldri alene i skogen, selv om en er det eneste mennesket der!

Branna Laurelin

29.05.2012 kl.08:48

Vigdis: Aww, tusen takk. Nei, det er vanskelig å slå feil med kombinasjonen grønt og blonder. Eller bare grønt. Jeg bruker jo ordet grønt som et adjektiv i stedet for "fin"... "Åh, den var grønn!" Hehehe.

Jeg tror mange kanskje kjenner seg litt igjen i det å synge for å holde frykten borte i mørket. Sang er utrolig terapeutisk :) Og nei, man er aldri alene i skogen, og selv om fuglene, rådyrene, ekornene og en elg eller to kanskje ikke er noe å være redd for, så finnes det jo andre ting som vandrer i skogen som man burde passe seg for.

castleofdreams

30.05.2012 kl.03:14

Sommeren kom brått på ja, vi hadde noen dager som var helt fantastiske. Nå er det imidlertidig endel kaldere, kan vel ikke forvente noen annet så tidlig.

Søt kjole og sko :-) Flaggermus er jeg ikke noe begeistrert for, er egentlig veldig redd dem :P Mørkeredd er jeg selv, så det var modig av deg synes jeg. Rart hvor allerledes naturen og alt rundt deg blir, når det er mørkt..

Branna Laurelin

30.05.2012 kl.12:19

castleofdreams: Jeg synes egentlig det er litt deilig at det er kjøligere nå. Blir så apatisk i varmen :)

Takk! Jeg vet at det er mange som er redd for flaggermus. Jeg har samme følelsen når det gjelder edderkopper *grøsse* Og ja, alt virker veldig annerledes i mørket, det er liksom en helt annen atmosfære. Man skal passe seg litt for å gå i skogen i mørket, men det gikk helt fint i skumringen selv om det var litt skummelt. Jeg så i det minste hvor jeg gikk :) Og jeg tror jeg er ganske trygg i akkurat den skogen.

Naviana

01.06.2012 kl.11:56

Fine deg :) Og vet du, ved nærmere øyesyn så ser jeg at jeg har samme kjole! Merkelig ;) Jeg har ikke brukt den så mye, men den er veldig behagelig ja. Du kler den nok bedre enn meg :) Elsker forresten bregner og flaggermus! I den nye hagen min, er det fullt av bregner langs kantene, som går over i skog ^^ Og der jeg vokste opp flakset det alltid små flaggermus rundt i hagen, hihi. De bodde nok i trærne rundt, eller kanskje på loftet?

Branna Laurelin

04.06.2012 kl.22:35

Naviana: Takk! Så morsomt at du har den samme kjolen! Men den er jo veldig fin, da, og grønn, så det er kanskje ikke så rart :)
Høres så fint ut med bregner langs hele hagen :) Håper du viser bilder av hvordan det ser ut i det nye hjemmet ditt etter hvert som du har funnet deg til rette der.

Skriv en ny kommentar

Branna Laurelin

Branna Laurelin

26, Drammen

About me: I have a great love for all things fantastical, fairytale-ish. Irish, Celtic and Norse. My biggest passion is playing the harp, but I also love playing my tin whistles/flute and making fantasy jewellery. I have a Bachelor's degree in the Irish language (also covering Celtic civilization, literature and mythology) from the University of Oslo, which I am very proud of even if I can't use it for anything career-wise. This blog is all about the things I like and involve myself in, and hopefully I may be of some inspiration to others.

Kategorier

Arkiv

hits