Et vindu inn i skogen...

En dag i forrige uke fikk jeg plutselig en ledig hylle i en av bokhyllene våre. Vi hadde egentlig et lite akvarium der, men fisken som bodde der døde av sykdom, selv om vi prøvde å redde den. Vi bestemte oss for at hylla ikke var den ideelle plassen for et akvarium, ettersom det ble for høy fuktighet der, så vi fjernet hele akvariet. Da ble det en veldig tom hylle der i stedet, som ikke så noe fin ut på grunn av fuktskader... Derfor ville jeg prøve å pynte litt på den. Siden vi hadde montert LED-lys i taket på hylla, for å gi lys til akvariet, slo det meg plutselig at hylla ville være et ideelt hjem for krystaller, siden lyset over virkelig ville bringe frem spillet i dem. Men noe måtte gjøres med at veggene og bunnen var blitt så stygge. Så da bar det av gårde til Jysk, og der kjøpte vi et nydelig, skimrende grønt stoff som jeg brukte til å kle veggene og bunnen på hylla. Deretter løp jeg ut i hagen og fant noen døde kvister, og litt mose som jeg danderte litt rundt i hjørnene på hylla sammen med noen fine stener og krystaller. Og midt i hylla plasserte jeg en av kronjuvelene blant krystallene mine, en flott geode som glitrer som snø.

One day last week I found myself with an empty shelf in one of our bookshelves. We used to have a small aquarium there, but the fish who lived there died of disease, even though we tried to save it. We decided that the shelf really wasn't an ideal spot for an aquarium, seeing as it created too much moisture, so we removed the whole aquarium. That left us with an empty shelf instead, which didn't look very nice because of the humidity damage... So I wanted to decorate it a little. Since we had put LED lights in the ceiling of the shelf, to light up the aquarium, it suddenly struck me that this shelf would be an ideal home for crystals, as the lights would really set off the sparkle in them. But something had to be done with the ugly walls and bottom of the shelf. So we went and bought some beautiful, shimmering green fabric that I used to cover the walls and bottom. Then I ran out into the garden and found some twigs and some moss that I arranged around the corners of the shelf along with some pretty stones and crystals. And in the middle of the shelf I placed the jewel amongst my crystals, a splendid geode which glitters like snow.

Inne i geoden ligger det en liten, grønn zinkittkrystall ^_^    Inside the geode is a small, green zinkite crystal.

 

Jeg har selvfølgelig flere krystaller, men alle har sin plass som jeg ikke vil flytte dem fra. Nå har jeg i hvert fall en plass til nye jeg får! Jeg har så lyst på flere geoder.

I do, of course, have more crystals, but they all have their places and I don't want to move them. Now at least I have a spot for the new ones I get! I really want more geodes.

 

Har du noengang fått plutselig inspirasjon til å forandre noe i hjemmet ditt?    Have you ever experienced a sudden rush of inspiration to change something in your home?

 

~*Branna*~

17 kommentarer

Jeanette

24.07.2012 kl.23:34

Så det er deeer du har tatt de nye bildene dine? :) Fiiint! Gleder meg til å se det i virkeligheten, er det i hylla ved harpen eller den ved gangen?

Om du vil ha nye geoder, MÅ du være med til Moss neste gang det er steinmesse der (september om jeg ikke tar helt feil) Det er det masse masse masse!!! :) Pappa kjøper alltid noe der, sist kjøpte han en del agater (plater da) og en del ametyst (han er så glad i det), samt at jeg kjøpte jo hauger av jaspis og en del andre smykkestener. Det er flust av flotte geoder i alle størrelser, det er en leverandør fra peru (?) som alltid er der og selger skatter fra hele verden :)

Branna Laurelin

24.07.2012 kl.23:50

Jeanette: Haha, ja! Fant ut at det var et fint sted å ta smykkebilder også, selv om det blir litt mye skygger på grunn av at alle lysene er i taket. Kan hende jeg må ha noe lys som kommer inn forfra også i fremtida. Det er den smale bokhylla ved siden av det store akvariet, ved gangen :) Tusen takk ^_^

Ja, det har jeg veldig lyst til! Kommer til å gå helt amok :p

Jeanette

24.07.2012 kl.23:54

Hehe det var smart! Og veldig kult må jeg si :) hva med en enkel type skrivebordslampe som du kan sette som motlys når du tar bilder? Da trenger den ikke å stå pal på samme sted... :)

Stilig! Da er det jo skikkelig blikkfang fra soffan.

Hehe, ja det tror jeg du gjør :P Jeg var glad jeg bare hadde med meg 500,- sist, de forsvant rimelig fort.. :P Tips: ta ut kontanter på forhånd og bruk kun det hahah!

Branna Laurelin

24.07.2012 kl.23:58

Jeanette: God idé! :) Finner nok på noe. Hvis ikke må jeg gå bort fra hvit etallasje og finne noe svart i stedet, kanskje.

Hehe, høres lurt ut. Ellers kan man vel fort blakke seg helt :p Kanskje jeg finner noe fint jeg kan lage smykker av også ^_^

Skade Vikinghulder

24.07.2012 kl.23:59

Så koselig liten skogshylle :D Ønsker meg krystaller jeg også, men jeg har virkelig ikke peiling på dem - så jeg vet ikke hva jeg skal ha hehe. Også føler jeg at jeg trenger å oppleve at de virker til noe først, for jeg er litt ..semiskeptisk. Men det er veldig mange fine!

Ommøblerer litt oftere enn jeg bør jeg, hehe. Liker litt forandring hjemme. Og da finner man jo ofte den beste løsningen til slutt. Nå er det riktignok mest dekoren som blir variert litt, møblene får stå. Og det tror jeg Martin er glad for haha.

Jeanette

25.07.2012 kl.00:02

Ja, jeg har evt en sort byste, men jeg føler at da forvinner hele dybden på bildet.. Men, noen fortrekker svart andre hvit.. Jeg har jo også lagt merke til at det funker med sort i butikk, men ikke på bilder,.. Om du kikker rundt på nett er det veldig få smykkebilder med svart bakgrunn, de fleste har hvit eller hvitt+ noe... bare et lite tips fra en foto-datter :P

Det skal jeg love deg at du gjør! Både blakker deg og finner noe fint til smykkelaging :P Hva med en smykkeverksted-dag sammen snart? Jeg har jo et stort verksted å leke i :P

Branna Laurelin

25.07.2012 kl.00:10

Jeanette: Ja, du har kanskje rett ang det sorte. Pluss at farger synes jo ikke så godt på sort, og jeg bruker en del fargestener osv. Vi får se hva jeg gjør. Etallasjen jeg bruker nå har jeg lånt av jobben i et år eller noe, så det er kanskje uansett på tide å skaffe noe eget... :p

Smykkeverksted-dag høres gøy ut! Men det må kanskje vente til etter august, for livet mitt ble plutselig kjempehektisk! Jobb, jobb, jobb og annet styr... Tror ikke jeg får roet meg ned før uti september o.O

Branna Laurelin

25.07.2012 kl.00:16

Skade Vikinghulder: Takk ^_^ Jeg hadde egentlig ikke så mye peiling jeg heller, bare begynte å samle fordi jeg syntes de var vakre. Jeg vet en del om smykkestener, siden jeg har jobbet i gullsmed i seks år, men selve de magiske og helbredende egenskapene til krystaller vet jeg ikke like mye om, selv om jeg leser mye om dem. Jeg er så heldig at jeg har venner som har god peiling på krystaller, så jeg lærer mye der, ellers så har man jo alltids det fantastiske internettet. Jeg bruker ikke krystallene mine så mye til annet enn å se på dem og bare ha dem i rommet, så påvirker de atmosfæren. Krystaller som bare har positive egenskaper, som ametyst, bruker jeg som smykke.
Mitt tips er å bare kjøpe krystaller som du liker, som du instinktivt føler deg dratt mot, så er nok de krystallene riktig for deg :)

Det er gøy å ommøblere! Her får jeg ikke gjort så mye nå - tror vi har funnet den optimale planløsningen på den lille plassen vi har. Selv om vi nettopp ble eiere av et nydelig, antisk skrivebord i eik som jeg gjerne skulle hatt plass til! Vurderer sterkt å kaste ut spisebordet eller til og med akvariet for å få plass til det :p Men foreløpig står det trygt hos min tante :)

Jeanette

25.07.2012 kl.00:17

Du får bestille fra Rikter Svendsen da vet du :) Det koster ikke så mye og da kan du velge blandt mange fine, både i skai og plast.

Jaja, let me know, har det ikke akkurat rolig selv for tiden, men, man får til det man vil (selv om det ikke er nok timer i døynet) :P

Frøydis Sylvestris

25.07.2012 kl.02:05

Lurt! :D Det ble virkelig fint.

Du burde absolutt ta deg en tur på mossemessa. Det er i slutten av september. Jeg kommer meg ikke dit i år fordi jeg skal på laiv den helgen, ellers skulle jeg gjerne ha tuslet rundt der sammen med deg. :-)

Branna Laurelin

25.07.2012 kl.10:20

Frøydis Sylvestris: Takk! :D
Ja, kommer nok til å ta meg en tur dit :) Jeg harjo bursdag i september,så kanskje jeg får litt penger da jeg kan bruke på messa ^_^ Synd det krasjer med laiv-helgen din, da.

Silje S.

27.07.2012 kl.10:34

Så fint du hadde gjort det, er alltid kjekt når ein får ledig plass til kreative utfoldelser (og eg er sikker på framtidige krystallar vil trives i slike omgivelser) ^^

Eg har det sjølv med å få plutselege innfall av inspirasjon til å endre ting i leiligheiten, men det vart ofte med idèen sidan det aldri var tid til å gå igang med alt som skulle vore endra. Men så, for ca. 1 mnd sidan, fekk vi eit teikn om at no var endeleg tida her: Vi fann drømmesofaen på finn.no! Så då slo vi til og innså at når vi først måtte flytte/endre såpass mykje for å få sofaen på plass kunne vi liksågodt sleppe inspirasjonen laus og omskape leiligheiten slik vi ville ha den! Det gjekk med ganske mykje tid (og ein god del pengar), men no føler vi oss meir heime her. Har endra oss ein god del iløpet av dei 5 åra vi har budd her, utan at vi endra interiøret, så var godt å endeleg kome eit steg nærare den heimen vi drøymer om for framtida :)

°Vinterperle°

27.07.2012 kl.13:05

Ååh, stakkars fisken :/ Men så fint du har gjort det! Kjempekreativt, vakkert og jeg finner ikke det norske ordet, så da tar jeg det engelske; soothing :)

Branna Laurelin

27.07.2012 kl.18:51

Silje S.: Takk :) Åh, så spennende med total ommøblering! Det er så viktig å føle seg hjemme der en bor. Et hjem skal jo være noe som er varmt og lunt og godt å være i og komme hjem til, og da hjelper det veldig hvis man kan ha innredning og dekor slik man føler seg komfortabel med. Jeg er sikker på at det ble kjempefint hjemme hos dere nå ^_^

Branna Laurelin

27.07.2012 kl.18:55

°Vinterperle°: Ja, vi var veldig lei oss for å miste Freddy (kampfisken vår). Men ja, det føles veldig bra å få utnyttet plassen til noe annet. Tusen takk! :D Jeg har blitt veldig glad i den lille hylla mi allerede :)

Neirahda

06.08.2012 kl.13:27

I love the new home for your crystals! It seem like the little corner of a forest...

One of my biggest desires of having a house is decorate it in my way, with crystals, fairies and lots of plants...

Hugs,

Cris.

Branna Laurelin

07.08.2012 kl.01:42

Neirahda: Thanks a lot ^_^ Decorating is so much fun! Every home needs crystals and fairies :D

Skriv en ny kommentar

Branna Laurelin

Branna Laurelin

26, Drammen

About me: I have a great love for all things fantastical, fairytale-ish. Irish, Celtic and Norse. My biggest passion is playing the harp, but I also love playing my tin whistles/flute and making fantasy jewellery. I have a Bachelor's degree in the Irish language (also covering Celtic civilization, literature and mythology) from the University of Oslo, which I am very proud of even if I can't use it for anything career-wise. This blog is all about the things I like and involve myself in, and hopefully I may be of some inspiration to others.

Kategorier

Arkiv

hits