The Lord of the Rings-maraton på Colosseum 2.-3. november

Denne helga fikk jeg helt uventet muligheten til å være med på Ringenes Herre-maraton på Colosseum kino i Oslo! Det var kjære Marita som hadde en ekstra billett og gjerne ville ha med meg ^_^ Noe jeg er svært takknemlig for, for det var virkelig en opplevelse uten like! Jeg har jo hatt Ringenes Herre maraton før, det vil si sett alle filmene i utvidet utgave etter hverandre, men da hjemme eller hos venner. Men det var noe helt spesielt å kunne kle seg ut og gå og se dem på kino sammen med nesten 1000 andre mennesker! Trøtt ble jeg jo - Ringens brorskap startet elleve om kvelden, og Atter en konge var ferdig elleve om formiddagen dagen derpå - men jeg klarte (stort sett) å holde meg våken hele tiden. Dog jeg må innrømme at jeg duppet litt av under kampen om Helm's Deep.

This weekend I unexpectedly had the opportunity to join a Lord of the Rings marathon at a cinema in Oslo! It wa my dear Marita who had an extra ticket and wanted me to come along ^_^  For which I am very grateful, because it was really an experience like no other! I have had LotR-marathons before - that is, I've seen all three extended editions in a row - but that was either at home or at a friend's house. It was really special to be able to dress up and go watch them at a cinema with almost a thousand other people! I did get tired - The Fellowship of the Ring started at eleven pm, and Return of the King was over at eleven am the next day - but I managed (mostly) to keep awake the whole time. Though I must admit that I dozed off a little during the battle for Helm's Deep.

Mine favorittkarakterer er:    My favourite characters are:


Legolas


Éomer


Éowyn & Faramir


Pippin


... & Gimli

Jeg hadde kledd meg ut i Rohan-stil, med den ene, grønne middelalderkjolen min, og så fikk jeg låne en replika av Éowyn sin krone av Marita! Jeg prøvde å ha den rundt hodet slik at den lå over pannen slik som Éowyn har den, men den gnagde seg sånn inn i pannen min, så jeg måtte bruke den som en slags tiara/hårbøyle i stedet. Dessverre glemte jeg helt å ta bilde av hele kostymet mitt, så det eneste jeg har er dette som er tatt på en kafé dagen etterpå.

I had dressed up Rohan-style, with one of my green medieval dresses, and then Marita let me borrow a replica of Éowyn's circlet! I tried to wear it round my head so that it would rest across my brow like Éowyn wears it, but it dug painfully into my forehead, so I had to use it as a kind of tiara instead. Unfortunately I forgot to take a picture of my entire costume, so the only one I have is this one which is taken at a café the day after.


Trøtt og med mørke ringer under øynene, men fornøyd!     Tired and with dark smudges under my eyes, but happy!

 

Har du noen gang sett på et Ringenes Herre-maraton? Og hvem er dine favorittfkarakterer?

Have you ever seen a Lord of the Rings marathon? And who are your favourite characters?

 

~*Branna*~

14 kommentarer

Silje S.

04.11.2012 kl.19:31

Så flott at du fekk oppleve LotR-kinomaraton! ^^

Sjølv har eg mista tellinga på kor mange maraton eg har arrangert/deltatt på, men det begynner å bli ein del *ler* Kinomaraton er jo ekstra stas, er noko med å sjå favorittfilmane sine på stort lerret, og kvar haust dei siste 5 åra har vi vore ein gjeng som har gått saman for å sjå på BergenKino. Skulle eigentleg ha gått i år også, men sjølvsagt dukka det opp ei oppgåve i biologididaktikk som skulle leverast inn lørdags kveld. Fant ut at det kanskje var greit å ikkje sitje opp heile natta i forkant, men det var med veldig tungt hjarte eg blei heime *sukke* Jaja, snaaart kjem Hobbiten ^^

Angåande favorittkarakterar veit eg ikkje om eg klarar å velgje, eg liker jo alle saman så godt! Men om eg skal seie ein må det kanskje bli Sam :)

Naviana

04.11.2012 kl.19:58

Ååh, virker så gøy! ^^ Trøtt og søt på bildet da :)

Jeg har vært på maraton med en forholdsvis liten gjeng med folk før, så det var nok ikke helt samme stemning nei... Men morsomt er det jo. Sovnet også under Helm's Deep *fnis* Oi, favorittkarakterer også? Gandalf, Elrond og Legolas (og Aragornfaramirtreebeardelladanelrohirfrodoogrestenavgjengen (bok&film) *fnisfnis*

°Vinterperle°

04.11.2012 kl.20:27

Så søt du var! Ville gå på maratonet jeg også, men jeg hadde billetter til tre forskjellige filmer på dagen i går, så hadde jo vært helt uttrøtt og ikke klart å sett dem om jeg hadde vært på maratonet. Angrer ikke, for filmene jeg så var helt supre. Skuespiller Maria Bonnevie satt og snakket i forkant av den ene filmen, og jeg elsker henne. Så slapp vi reklame :D Hihi

Men søren, jeg ble tilbudt billett av Jan Tore jeg også, men så det ikke før etter at maratonet hadde begynt. Skulle ønske jeg kunne sett med dere <3 :) *satser på en annen gang*

Branna Laurelin

04.11.2012 kl.21:09

Silje S.: Så flott at du også har en tradisjon med Ringenes Herre-maraton ^_^ Jeg har det hvert år med noen venner, men dette er altså første gang jeg har sett det på kino. Så synd at du ikke fikk dratt i år, men du får ha et lite maraton for deg selv, og som du sier, så er jo Hobbiten rett rundt hjørnet :D *glede seg*

Branna Laurelin

04.11.2012 kl.21:11

Naviana: Ja, det var kjempegøy! :D Hehe, men var littegrann sliten etterpå, ja.
Hehe, det er vanskelig å velge favorittkarakterer egentlig. Jeg er glad i nesten alle sammen :) Men noen har jo en spesiell plass i hjertet, hihi.

Branna Laurelin

04.11.2012 kl.21:12

°Vinterperle°: Hihi, takk! Så synd du ikke kunne dra! Jan Tore og Lise endte opp med to billetter som ingen ville ha, dessverre. Men da fikk vi dem, selv om vi hadde billetter allerede, for da fikk vi bedre seter midt i salen :) Håper du får sett det en annen gang.

Marina Aurora

05.11.2012 kl.11:53

Skulle ønske jeg og kunne på maraton.. har jo ikke det her i den lille byen her (Molde, selv om jeg bor på bygda utenfor, but yeah, you take the point). Det er litt sånn småsjokkerednde hvor lenge alle filmene varer også da, jeg hadde sikkert vært langt over stuptrøtt. Men ååh, så er jo Ringenes herre de beste filmene noensinne laget også ^^ De inspirerer meg så mye. Har ikke en gang lagt ut billetter for salg til Hobbiten her i Molde, synes de kunne hatt det tilbudet her også, på lik linje som i de større byene.

Du er jo nydelig selv om du er trøtt også du, nydelige grønne øynene dine.

Og enig med Janne, litt vanskelig å velge en favorittkarakter men kanskje.. først og fremst.. så elsker jeg Eowyn, og Elrond og Legolas såklart og Sam kanskje. Og så man man IKKE glemme Gandalf. Han er aldri grå for meg x)

Alven Ursula

05.11.2012 kl.14:05

Åh! Jeg var der jeg og! Kanskje du så meg... hehe... Men det var episk!!!

Branna Laurelin

05.11.2012 kl.19:53

Marina Aurora: Så leit du ikke får muligheten til å dra på maraton. Det er dumt at kinotilbudet er så dårlig i byen der du bor (i nærheten av). Ja, alle filmene varer i ca. 12 timer til sammen, men det er verdt det! Dog, det er litt bedre å begynne midt på dagen ca, så det ikke trenger å vare hele natta :p Du kan jo invitere noen venner og ha et lite maraton hjemme? Det har jeg gjort mange ganger ^_^

Tuuusen takk <3

Og ja, man må ikke glemme Gandalf! Han er jo fantastisk!

Branna Laurelin

05.11.2012 kl.19:54

Alven Ursula: Så koselig :) Nei, tror ikke jeg så deg. Så du meg? Det var jo så mange der! Episk var det, ja!

Alven Ursula

05.11.2012 kl.21:11

Ja jeg så deg, men jeg skjønner at du ikke så meg... Det var veldig mange mennesker, og jeg hadde på meg svart kappe, så jeg var kanskje ikke så lett å få øye på!

Branna Laurelin

05.11.2012 kl.21:40

Alven Ursula: Nei, pluss at jeg blir litt forvirret når det er så mange mennesker rundt meg. Det går nesten litt rundt for meg :p

Frostylva

06.11.2012 kl.17:29

Ihihi! Dette var kjempegøy, og krever mangevå flere gjentagelser, selv så trøtt som man blir! :D

Også var det kjempekoselig å hilse på deg igjen, også! ^^

Branna Laurelin

06.11.2012 kl.21:49

Frostylva: Jaaaa, det var så artig å se igjen deg også! Og Jan Tore, så klart :) Håper vi får det til igjen neste år, for dette må som du sier gjentas!

Skriv en ny kommentar

Branna Laurelin

Branna Laurelin

26, Drammen

About me: I have a great love for all things fantastical, fairytale-ish. Irish, Celtic and Norse. My biggest passion is playing the harp, but I also love playing my tin whistles/flute and making fantasy jewellery. I have a Bachelor's degree in the Irish language (also covering Celtic civilization, literature and mythology) from the University of Oslo, which I am very proud of even if I can't use it for anything career-wise. This blog is all about the things I like and involve myself in, and hopefully I may be of some inspiration to others.

Kategorier

Arkiv

hits