Pynting til vinter og jul

I dag er det første desember! Den beste vintermåneden har begynt, og juletiden nærmer seg. Jeg har en tradisjon med at jeg alltid pynter til jul den 1. desember, for jeg er så glad i jula og vil gjerne ha den i huset i hvert fall en måneds tid - men å pynte før desember synes jeg blir for tidlig. Så jeg har gått og gledet meg til denne dagen i lang tid! Vanligvis har jeg hatt veldig rød jul, med nisser og snømenn og røde duker og gardiner overalt, men i år så orket jeg bare ikke så mye rødt. Det er jo egentlig ikke en farge jeg er så glad i i utgangspunktet (bortsett fra i håret). Jeg bestemte meg for å ha en mer vinterpynting enn julepynting, med innslag av jul her og der :) Så slipper jeg å rydde bort alt etter jul.

Today is the first of December! The best winter month has begun, and Yule is approaching. I have a tradition of decorating for Yule on te 1st of December, because I really love Yule and want to keep it in my house for at least a month - but to decorate before December is too early even for me. So I have been looking forward to this day for a long time! I usually have a very red Yule, with gnomes and snowmen and red tablecloths and curtains all over the place, but this year I just couldn't bear all the red. It's not really a colour I'm fond of at all (except in hair). I decided to have more of a winter decorating than a Yule decorating, but with some Yule elements here and there :) Then I won't have to tidy it all away after Yule.


Kongler og eviggrønne vekster.    Cones and evergreens.
Lys og krystaller i vinduskarmen.     Candles and crystals in the windowsill.


Litt tradisjonell julepynt må man dog ha.    However, I do need some of the traditional Yule decorations.

***

Nå har endelig kulda kommet også, så nå føles det virkelig som vinter! Det skal visst snø en del neste uke, og da blir det vel et vintereventyrland ute

Now the cold has arrived too, and it really feels like winter! It is supposed to snow a good deal next week, so I guess it will be Winter Wonderland outside soon.Har du pyntet til jul ennå?

Have you started your Yule decorating yet?

 

~*Branna*~

15 kommentarer

Jeanette

01.12.2012 kl.22:48

Jeg har jo hatt vinterpynt i årevis, og satte de ut for 1 mnd siden.. om 10 dager kommer juletreet opp, det hvite treet med blå lys <3

Julegavene deres er ferdig pakket inn.. stikker innom med de etter den 10, når jeg skal på gulskogen for varelevering :)

°Vinterperle°

01.12.2012 kl.23:34

Så koselig og fint du har gjort det :) Jeg begynner pyntingen i morgen^^ Kommer nok noen bilder etterhvert. Slår alltid på stortromma i jula.

Også så fantastisk nydelig du var på det bildet! *fikk litt girl crush, jeg nå* Elsket det <3 Og langt hår har du fått og!

Branna Laurelin

01.12.2012 kl.23:47

Jeanette: Så koselig :) Det ser sikkert kjempefint ut hos deg.

Oi, så kjapp du har vært da. Vi har ikke begynt med julegavene engang, vi. Håper vi rekker å få ordnet gaven din før du kommer, hvis ikke får vi sende den i posten :)

Branna Laurelin

01.12.2012 kl.23:50

°Vinterperle°: Takk! Jeg synes det ble riktig så koselig selv også ^_^ Gleder meg til å se bildene fra din pynting.

Tusen takk! :D Bildene av meg blir alltid så mye finere når Peter tar dem for meg, hihi :) Ja, det begynner å bli litt lengde på håret nå. Gleder meg til det blir så langt som det var igjen.

anneilen

02.12.2012 kl.12:19

det var kjempe fint og koselig :)

Silje S.

02.12.2012 kl.12:32

Vakker vinterpynt, kongler og eviggrønt er alltid ein slager ^^ Sjølv er vi midt i eksamenskaos, så vinterpynt må dessverre vente, men vi hadde litt desemberkos i går likevel: Vintermusikk, "mulled wine", Narnia-film og ikkje minst masse masse snø ute!

Marina Aurora

02.12.2012 kl.12:50

Så nydelig det ble, skikkelig stemningsfullt og vakkert, man behøver jo såklart ikke å ha så mye rødt om man ikke vil, hvitt er jo vinterfargen nummer en og som du sier så slipper du jo å rydde det vekk etter jula, du kan ha det sånn hele vinteren x) Fikk skikkelig lyst å komme på besøk til deg jeg nå, hihi! (:

Jeg bor hjemme, men har mine tre egne rom her i huset som jeg prøver å pynte en smule det beste jeg får til. Pynter litt etterhvert som regel, tar ikke alt på en dag, men drev å ordnet til med litt dekor og slikt jeg også i går, den 1 Desember, jeg er til motsetning av deg utrolig glad i fargen rød, den er en av yndlingsfargene mine, så jeg har knallrød juleduk på bordet her og litt røde detaljer, men skal og pynte med mange evigrønne vekster, for det meste gran og furu og en liten misteltein over døra til meg og min kjære, hihi. Også har jeg den tradisjonelle adventstaken så klart.. advent er jo egentlig en helt fullstendig kristen tradisjon men jeg velger heller å se på det som en stemningsfull nedtelling/ventetid til selve juletiden (julaften, romjula). Synes egentlig det er viktig at folk har en grunn til at de feirer alt, at de ikke bare gjør det... det blir så lite vakkert og menin gsfullt da.

Og du var nydelig på det bildet ^^

Jeanette

02.12.2012 kl.21:44

At ikke Peter lager seg en fotoblogg/hjemmeside/tumblr...??????!?!?

Branna Laurelin

03.12.2012 kl.21:20

anneilen: Takk! :)

Branna Laurelin

03.12.2012 kl.21:22

Silje S.: Tusen takk ^_^ Håper eksamenskaoset deres snart er over, så dere kan slappe av og pynte litt; det er jo så koselig! Høres veldig deilig ut med desemberkos, da! Peter og jeg har kost oss i kveld med pepperkaker, gløgg og Zelda-spilling :)

Branna Laurelin

03.12.2012 kl.21:28

Marina Aurora: Tusen takk :) Jeg har litt rødt, da (ellers blir det nesten ikke ordentlig jul) :p Har en rød juleduk på salongbordet og røde kjøkkengardiner, en rød nisse og et bittelite juletre med kongler og røde epler på! Så hyggelig at du fikk lyst til å komme på besøk ^_^ Du får si fra hvis du er i Drammensområdet en gang!
Høres ut som du begynner å få det riktig så julekoselig hjemme selv også. Jeg har ikke adventstake selv, eller stjerner i vinduet (men har hengende lykter), for jeg er jo ikke kristen og feirer en mer hedensk jul, så jeg synes det blir litt feil, og det har egentlig ingen mening for meg (selv om jeg har tradisjon med det fra barndommen av) men er det noe jeg aldri klarer å være foruten er det julesanger. Jeg blir så rørt av dem, og får så innmari julestemning, at selv dersom det er kristne julesanger så må jeg høre på dem likevel ^_^

Og tusen, tusen takk for komplimentet!

Branna Laurelin

03.12.2012 kl.21:30

Jeanette: Hehe, han tar jo ikke fotograferingen så veldig seriøst :) Jeg tar jo mye oftere bilder enn han gjør. Men flink, det er han!

annettesfoto

04.12.2012 kl.00:30

Kjempesmart! Rød er ikke akkurat min favorittfarge heller, men synes det er greit til jul :) Jeg har ikke pyntet ennå, bare hengt opp julestjerne og satt opp adventsstake. Det var ikke vanlig å pynte så tidlig til jul hjemme, men det kommer nok snart her i hus også :-) Ha en koselig førjulstid!

Branna Laurelin

04.12.2012 kl.08:05

annettesfoto: Tradisjonen min med å pynte til jul 1. desember kommer fra barndommen av (mamma elsker jula), så jeg kan nesten ikke la være å pynte tidlig, hehe. Takk det samme!

Vero

09.12.2012 kl.13:32

Kjempe pent, selv synes jeg at rødt kan bli alt for mye av i julepynten. Noe er fint, men jeg tenker å tone dem ned selv med hvit og grønt og grå :)

Skriv en ny kommentar

Branna Laurelin

Branna Laurelin

26, Drammen

About me: I have a great love for all things fantastical, fairytale-ish. Irish, Celtic and Norse. My biggest passion is playing the harp, but I also love playing my tin whistles/flute and making fantasy jewellery. I have a Bachelor's degree in the Irish language (also covering Celtic civilization, literature and mythology) from the University of Oslo, which I am very proud of even if I can't use it for anything career-wise. This blog is all about the things I like and involve myself in, and hopefully I may be of some inspiration to others.

Kategorier

Arkiv

hits