Desucon Fantasy

Forrige helg gjorde jeg altså noe spennende og litt skummelt - jeg dro på et Con for første gang i mitt liv! På tross av min forkjærlighet for å kle meg i fantastiske gevanter og å gi meg hen til andre verdener, har jeg faktisk aldri vært på hverken laiv eller con. Jeg har liksom ikke helt skjønt hva det innebar, eller hatt noen å dra med. Men forrige lørdag kastet jeg meg med etter oppfordring fra Ingrid, som skulle være crew denne dagen. Det ble en veldig brå beslutning, og noe kostyme hadde jeg ikke, men jeg slang på meg en grønn kjole og et korsett, og så var kjære Marita så snill å låne meg et par søte vinger hun hadde laget, og vips! så var jeg en skogsfe. 

Etter en lang kø sammen med en hel haug med ungdommer utkledd som diverse Anime-figurer, hvor jeg følte at jeg dro opp aldersgjennomsnittet betraktelig, slapp jeg endelig inn og vimset forvirret rundt en liten stund før jeg endelig fant Ingrid og ble satt til å klippe opp levelkort til Questing Board'en. Jeg var bare glad for å kunne hjelpe, men følte meg litt overveldet av folk som kom og spurte meg en masse spørsmål fordi de trodde jeg hadde peiling på hva questene innebar. Heldigvis kunne jeg bare peke på tavlen hvor alt stod forklart, og etter en liten stund unnslapp jeg og kunne gå og se på åpningsshowet.

Jeg skal ikke forklare hele dagen i detaljer, for det var så mye som skjedde og mange koselige mennesker å hilse på og prate med, at det hadde blitt et veldig langt innlegg! Jeg nøyer meg med å si hvor fantastisk det var å kunne tilbringe dagen sammen med mine flotte venner Marita, Frøydis og Ingrid, hvor helt utrolig rått det var å faktisk få møte selveste James Cosmo (kjent fra blant annet Game of Thrones, Braveheart og Narnia: Løven, heksa og klesskapet) i egen person, og hvor mange kjempekule kostymer folk hadde mekket sammen!

Og nå: bilder!


Lise, Frøydis og jeg! Tripp, trapp, tresko - jeg følte meg så liten ved siden av dem!


Begeistringen i rommet var til å ta og føle på da James Cosmo kom strenende opp midtgangen.


James Cosmo hadde et Q&A, hvor han svarte på spørsmål både fra konferansieren og fra fansen, og uttrykket han har i ansiktet på dette bildet er ganske beskrivende av ham. Han lo og smilte nesten hele tiden og var i knakende godt humør! For en fantastisk mann :)


En av hans største fans var desidert denne jenta, som spurte om ikke hun kunne være så snill å få lov til å fremføre Night's Watch-eden foran ham. Det var veldig rørende, og på slutten fikk hun kyss på begge kinnene av ham. Jeg ble riktig beveget :)


Og så fikk jeg møte James Cosmo! Han håndhilste på meg, gav meg en klem og poserte på et bilde sammen med meg :) Takket være at Marita var tøff og turte og gå bort for å snakke med ham med en sjenert liten fe på slep :p Tror aldri jeg har vært mer starstruck før!


Det florerte av Game of Thrones-cosplayere der. Til høyre er Ida, som etter min mening hadde det fineste Daenerys-kostymet!

Jeg er litt irritert på meg selv for at jeg ikke tok flere bilder! Men dette er altså det jeg kan tilby dere av min opplevelse fra Desucon Fantasy. Heldigvis for meg var det en fotograf som dro med Marita og meg ut for en liten fotoshoot, ellers ville jeg ikke hatt noen særlig bilder av meg selv i kostyme.


Meg og Marita. Her kan dere se litt av de fine vingene hun lånte meg med sommerfuglmotiv.

 

Det har også blitt laget en video som jeg synes oppsummerer atmosfæren på Desucon på en veldig troverdig måte, og som viser alle dagens høydepunkter. Jeg er med i den, hihi! Rundt fire minutter inn i videoen.

 

Nå har jeg jo fått blod på tann, så jeg må jo på flere Cons! Har ikke råd til å lage kostymer for øyeblikket, siden jeg sparer alt jeg kan til en Irland tur til høsten (Iiiiiiiiih!), men jeg finner nå alltids noe fint i klesskapet.

Var du på Desucon Fantasy? Og skal du på Desucon i sommer?

 

~*Branna*~

21 kommentarer

Lugburz

21.04.2013 kl.21:59

Du tar jo helt av sted! Først LOTR maraton i Oslo, og nå Desucon ;). Det så skikkelig gøy ut!

Branna Laurelin

21.04.2013 kl.22:08

Lugburz: Hehe, ja, jeg er helt vill :p Det var kjempegøy, du og Lise burde bli med en gang! Kanskje Desucon til sommeren?

Lugburz

21.04.2013 kl.22:24

Jeg har kjempelyst :). Er jo ferdig med skole til sommeren! På tide å ta livet tilbake snart! ;)

Branna Laurelin

21.04.2013 kl.22:28

Lugburz: Ja! Det må du! Reclaim what once was yours, Jan Tore! Ta livet tilbake! *dramatisk filmmusikk i bakgrunnen*

Catzy Munster

21.04.2013 kl.22:52

Det var mitt første con også forrige lørdag, og jeg er ganske sikker på at jeg så deg^^ Ser ut som du hadde det gøy ihvertfall! :) Og Cosmo var utrolig koslig!

~Marina Aurora~

22.04.2013 kl.00:17

Virker som det er ganske gøy der da, om man ser bortifra alle de teite fjortisene og emokidsa overalt. Absolutt noe jeg kunne tenkt meg å vært med på, men det blir ikke akkurat i år, må jo først og fremst lære meg å sy skikkelige greier, haha. Men når jeg har fått dreisen på det og kanskje er har litt mer penger så skal jeg også virkelig delta på masse cons, laiver og reaanctment og slikt, det er virkelig, virkelig noe for meg. Også selvsagt bare kle meg ut og cosplaye masse sånn generelt på fritid til photoshooter osv. Har så utrolig mange ideer, spesielt en litt merkelig cosplay idee, nemlig Thranduil, har vært obsessed av han så lenge og har lyst til å få til å kle meg opp som han, vet hvordan jeg skal lage krona iallfall, tror det kan bli nokså episk når jeg bare får gjort det jeg, kanskje jeg til og med kan få klart det til Hobbiten premiere i desember, enten han eller Tauriel, kanskje lettere med tauriel for meg siden jeg er rødtopp.. nå snakker jeg meg litt vekk her, men *kremt*

Dere var kjempefine alle sammen, du og Marita er helt nydelige og elsker Ida som Dany. Og veldig artig video forresten, gøy å se deg snakke, så søt du er ^^ Og James cosmo virker kjempekul!

Branna Laurelin

22.04.2013 kl.07:30

Catzy Munster: Å, så artig! Neste gang må du gjerne komme bort og si hei :) Ja, jeg hadde det veldig gøy. Det beste av alt var jo selvfølgelig James Cosmo! Han var så koselig og morsom at jeg skulle ønske jeg kunne adoptere ham som en ekstra bestefar :p

Branna Laurelin

22.04.2013 kl.07:34

~Marina Aurora~: Ja, det var jo en del av dem også... fjortiser og emokids, altså, men Cons er jo først og fremst for unge mennesker, så jeg synes ikke det gjør noe. Følte meg litt gammel da, hehe :p Men heldigvis var det mange voksne mennesker der også.
Håper du får sjansen til å dra på et con en gang også! Man trenger jo ikke å kle seg ut. Jeg hadde jo ikke noe ordentlig kostyme, bare slang på meg et par vinger egentlig. Ble mye billigere på den måten, og så fikk jeg jo sett så mye fint!

Tusen takk! ^_^ Og ja, James Cosmo er en fantastisk mann!

Catzy Munster

22.04.2013 kl.10:25

Jeg er så pingle selv om jeg vet at folk flest ikke, men det skal jeg gjøre neste gang :) Haha, ikke sant, han var jo litt av en sjarmør :)

Naviana

22.04.2013 kl.15:24

Du var superfin! :D Tror jeg hørte om Desucon kvelden før eller noe, var jo i Oslo tilfeldigvis, skjønt jeg hadde nok ikke dratt uansett... MEN vi møtes nok fort nok på et koselig utendørs opplegg eller marked av noe slag ;)

°Vinterperle°

22.04.2013 kl.19:29

Du var sint på deg selv for at du ikke tok bilder? Haha, jeg er enda surere for at jeg ikke gjorde det selv :p Fina <3 Jeg hadde det ikke så gøy på conet - det ble for mye vimsing for min del, programmet var jo full av feil og ja...men jeg ble veldig inspirert av noen kostymer og deres makere! Skal nok tilbake med selvlaget og gjennomført kostyme en annen gang :)

Branna Laurelin

22.04.2013 kl.19:58

Naviana: Tusen takk! Ja, det var synd vi ikke fikk muligheten til å møtes når dere var i området! Men det er sant som du sier, at vi kommer sikkert til å møtes før eller senere :) Håper i alle fall det!

Branna Laurelin

22.04.2013 kl.20:01

°Vinterperle°: Hehe :p Takk ^_^ Så leit det ikke ble en like fin opplevelse for deg. Det var litt surr med programmet og sånn, det var det jo... Jeg var heldig som gikk sammen med mennesker som visste når ting egentlig skulle være, slik at jeg ikke gikk glipp av noe viktig. Håper du får en bedre opplevelse neste gang! :)

Vero

22.04.2013 kl.23:00

ååh, så kjempe gøy ut! Var på desucon i fjor med min kjære og en kompis, var ikke så veldig mange på vår alder akkurat der da. Hadde like vel lyst å dra på descucon: fantasy, men det var ikke mulighet i år :(

Kanskje jeg kommer meg på desuconet i sommer igjen, men er ikke lett å reise så langt alltid! James Cosmo så koselig ut ^^

Branna Laurelin

22.04.2013 kl.23:06

Kan skjønne det blir tungvint å dra langt, men håper likevel du får muligheten til å dra på Desucon eller tilsvarende en gang, for det er veldig moro! ^^ Selv om det kanskje vrimler av ungdommer der.

Valkyrja

22.04.2013 kl.23:28

Ooo, det så kjempeartig ut :) Jeg kjenner at det klør i sy-fingrene mine nå, har så mange ideer til hva jeg har lyst til å lage av klær og kostymer, og slike innlegg som dette gjør det ikke bedre :D

Branna Laurelin

23.04.2013 kl.07:52

Valkyrja: Hehe, bare å sette i gang å sy, det :) Jeg skulle så gjerne ha sydd meg bedre kostymer selv også, men nå som jeg endelig har symaskin, har jeg ikke penger til materialer og stoff... men men, skal nå i hvert fall prøve å få til å sy meg en selekjole før sommeren :)

Silje S.

23.04.2013 kl.22:09

Så søt du var ^^ Høyrtes eigentleg veldig gøy ut - er jo alltid kjekt å kle seg opp saman med likesinna - og likte spesielt godt at det var retta meir spesifikt mot fantasy (sjølv om ikkje alle nødvendigvis følgde det). Og tenk å få møte James Cosmo!

Sjølv har eg aldri vore på verken con eller laiv, men har alltid hatt lyst til å prøve begge delar, så vi får sjå kva framtida vil bringe ;)

Branna Laurelin

24.04.2013 kl.08:39

Silje S.: Hihi, takk! ^_^ Ja, det er kjempegøy! Og uææææ, det var så gøy å møte James Cosmo! Og så snill og koselig mann!
Håper du får sjansen til å prøve deg på både con og laiv en gang :D

Cecilie

29.04.2013 kl.19:01

Det så kjempegøy ut! Jeg fikk ikke med meg at det var, men ett eller annet år vil jeg også gjerne dra! ^_^ Jeg får aldri med meg når det er slike store arrangementer/festivaler før de er ferdige jeg... :/ Det er så gøy å kle seg ut og slikt, og å lage kostymene er jo minst like gøy. I sommer drar jeg på Conquest of Mythodea (en stooor laiv!!) i Tyskland, noe jeg ser virkelig fram til! :)

Branna Laurelin

29.04.2013 kl.20:46

Cecilie: Det er Desucon til sommeren igjen også, bare at da er det mer generelt og ikke bare fantasy (skjønt, det var jo mye rart der denne gangen også :p). Høres gøy ut, håper det blir alt du ønsker deg :)

Skriv en ny kommentar

Branna Laurelin

Branna Laurelin

26, Drammen

About me: I have a great love for all things fantastical, fairytale-ish. Irish, Celtic and Norse. My biggest passion is playing the harp, but I also love playing my tin whistles/flute and making fantasy jewellery. I have a Bachelor's degree in the Irish language (also covering Celtic civilization, literature and mythology) from the University of Oslo, which I am very proud of even if I can't use it for anything career-wise. This blog is all about the things I like and involve myself in, and hopefully I may be of some inspiration to others.

Kategorier

Arkiv

hits