Vår i skogen

Jeg tilbringer mye tid i skogen. Der føler jeg meg fredfylt, glad og i ett med naturen. Jeg er så heldig å ha skogen rett ved huset jeg bor i, og det ville faktisk vært helt utenkelig for meg å flytte til et sted som ikke har skog rett i nærheten. Å kunne se ut av vinduet og se trær, det er viktig for meg. 

Her er noen bilder fra en vårdag i skogen "min", som ble tatt her om dagen.


Etter mye vandring oppover i ulendt terreng, fant jeg en sti jeg ikke har utforsket før!


Spennende!


Denne stien ledet meg til min favorittblomst: blåveisen! Dette er første gang på et par år jeg har funnet denne sjeldne, vakre blomsten.


Det krydde av dem! O lykke!


Jeg fant også denne søte, rosa blomsten.


Og små vårsopper!


Noen ganger må man bare legge seg ned på bakken og kjenne jorda under seg...


En liten plaskedam.


Deilig å kunne ha på seg lette klær igjen etter den lange vinteren!

 

Er du mye ute i skog og mark?

 

~*Branna*~

20 kommentarer

ChristinaElena

08.05.2013 kl.22:14

Åh! For en nydelig skog! Det er ikke mye skog å finne akkurat her, hvor jeg kommer fra, men det er en del fjell. Når været tillater det, så er jeg ofte utendørs!

Lugburz

08.05.2013 kl.22:20

Kjempeviktig med skog og fjell i nærheten av hjemmet sitt!

Katrine

08.05.2013 kl.22:58

Den søte rosa blomsten heter Tysbast, og er ekstremt (!) giftig. ;)

Er blåveis sjeldent? Der jeg har vokst opp har det vært vanlig med hav av blåveis :) Har nå faktisk sett litt rundt omkring i byen her i Trondheim også :)

Blir ikke så mye ute i skogen som før, men har i alle fall funnet en del trivelige steder i nærheten av her vi bor, med trivelige steder og fine utsiktspunkter :)

Silje S.

09.05.2013 kl.12:18

Fine skogen ^^ Er heilt einig med deg i at ein treng naturen rundt seg og eg kunne heller aldri budd ein stad utan skog og trær i nærleiken. Er så godt å ha alt rett utanfor døra! Gler meg veldig til å sjå naturen vakne til liv no *smile og høyre på fuglekvitteret ute*

Branna Laurelin

09.05.2013 kl.13:27

ChristinaElena: Fjell er fint det også :)

Branna Laurelin

09.05.2013 kl.13:27

Lugburz: Det er det! Superviktig!

Branna Laurelin

09.05.2013 kl.13:29

Katrine: Oi, bra jeg ikke tok meg en jafs av den blomsten, da :p Har heldigvis ikke for vane å spise planter jeg ikke vet hva er, og plukker heller ikke blomster.
Ja, her i området er blåveis utrydningstruet, faktisk. Det er ikke lov å plukke dem med røttene. Så det er ikke ofte jeg ser dem. Dyrebare, vakre blomstene!

Branna Laurelin

09.05.2013 kl.13:33

Silje S.: Ja, ikke sant? Akkurat nå sitter jeg ved kjøkkenvinduet og ser bladene springe ut på bjørketrærne gjennom regnværet. Det er så nydelig! <3

Heidi

09.05.2013 kl.22:08

Det så ut som en herlig skog :D Fine bilder av deg og :) Tilbringer mye tid ute i skogområdene her hvor jeg bor nå. Er sååå deilig å kunne bevege seg lett og fritt ute, nå som vinteren endelig er over!

°Vinterperle°

09.05.2013 kl.22:32

Så mange fine bilder av både flotte deg og den fine skogen din. Den rosa blomsten så jo nesten ut som syrin! Hehe - også så gøy med sopper om våren.

Nydelig jakke du har på deg <3

~Marina Aurora~

10.05.2013 kl.22:21

Så fint! Ser ut som du har en koselig og vakker liten skog der ja ^^ Heldig!

Er liksom ikke så definert "skog" som det går ann å gå lenge i, liksom, rett ved her jeg bor, lite skogsstier som jeg vet om iallefall, du er utrolig heldig. Jeg elsker jo å være ute i skogen selv, føler meg hjemme der, det er et av mine ordentlige hjem, kunne sagt så mye om hva egentlig naturen og skogen betyr for meg, det er jo en sprituell forbindelse også, noe det sikkert er for deg og.

Her jeg bor har jeg vokst opp med storhavet rett uttafor stuevinduet nesten, så jeg for min del kunne ALDRI bodd på et sted uten storhav rett i nærheten, eller en bred fjord.

Og så er det masse fjell å gå i her omkring og, så jeg mangler ikke på storslått natur akkurat, takk og lov, jeg er avhengig av turer omtrent hver eneste dag for å fungere glad og positiv.

Naviana

10.05.2013 kl.23:32

Åååhh, det virker som en perfekt dag! :D Jeg kunne endelig svimse rundt barfot og lettkledd i vårskogen her om dagen, og det var ubeskrivelig fantastisk.... Hihih! Var riktignok litt varmere da enn nå, men bare i dag måtte jeg gå to runder i skogen og hilse på alle de nye hvitveisene. Så vi får håpe vi fortsetter å kvikne til om kapp med våren?

Vero

11.05.2013 kl.07:46

For en nydelig skog^^ Er enig med deg, skog er livsviktig. Går mye tur selv! Kan ikke tenke meg et liv uten skog i rekkevidde, men jeg må traske 10 min før jeg er i skog der jeg bor nå, er 5 min til havet. Jeg fikk se en liten rådyrflokk ei uke sida da jeg og noen dro til toppen av en knaus, er alltid spennende og koselig :D

Branna Laurelin

11.05.2013 kl.10:52

Takk! :) Det er bra du tilbringer så mye tid ute som du kan. Det er så mye lettere når det ikke er snø!

Branna Laurelin

11.05.2013 kl.10:55

Tusen takk ^_^ Ja, den var fin den rosa blomsten (men tydeligvis giftig). Og sopper er aldri feil :D

Branna Laurelin

11.05.2013 kl.10:58

Høres ut som du har det veldig vakkert der hvor du bor, også :) Selv er jeg ikke noe fjell- eller havmenneske, og så lenge jeg har skog så er jeg glad og fornøyd!

Branna Laurelin

11.05.2013 kl.11:31

Naviana: Ja, det var virkelig en uforglemmelig dag i skogen :) Jeg planlegger å gå en tur i skogen hver dag jeg har fri (og været tillater det) frem til vinteren kommer igjen, og virkelig nyte at bakken er bar. Å, så tøff du er som går barbeint i skogen. Det tør ikke jeg, det er så mange skarpe steiner og andre ulumskheter i skogen nær meg, men det er i hvert fall deilig å slippe vinterstøvlene :) Og ja, er det ikke deilig hvor kvikk og rask man føler seg når våren har kommet og alt blir grønt og vakkert igjen?

Branna Laurelin

11.05.2013 kl.11:37

Vero: 10 minutter er jo ikke langt for å komme til skogen, heldigvis :) Selv om jeg har skog rett ved meg selv, så må jeg også gå et lite stykke for å komme til en ordentlig sti som det går an å gå. Så koselig at du så rådyr! Vi har en del av dem her i området også, og har også sett rev :)

Vero

11.05.2013 kl.23:26

Er ikke så mye ordentlig ordentlig skog her, hvis jeg går på stien møter jeg alltid mensker som er ute å jogger eller noe slikt. Så føler meg så beglodd og sett rart på hvis jeg sporer av stien og tar bilder av ting og fikler og plukker med meg ting hjem^^ Sporte av stien i dag en ny vei jeg ikke har gått før. Var mye kronglete, over myr og nesten gått meg litt bort, men fryktelig spennende og vakkert å gå inn på mer eller minde ville områder. Kom hjem mange timer senere sliten, våt av regn, sulten og tissetrengt, men var storfornøyd og godt humør over alt. Våren er magisk.

Naviana

12.05.2013 kl.01:17

Det er jo kjempebra, lykke til med det! :D Skogsturer helt alene er så magiske...

Jeg går jo flere timer i grønne omgivelser hver dag, men er ikke alltid det blir langt inne i skogen heller da. Er glad jeg kan, men det er jo helt essensielt, og nå begynner det jo å bli så fint å være i hagen også... Skulle ønske jeg bare kunne være der hele dagen :P

Angående det å gå barfot, så har jeg i flere år tenkt på å skrive et blogginnlegg om det faktisk. Har alltid elsket å gå barfot, og for noen år siden gikk jeg barfot nesten uansett hva... Så jeg har ganske hard hobbithud under føttene, vet ikke hvor lang tid det tar å utvikle det. Jeg har aldri skadet meg spesielt, utenom på menneskeskapte objekter som metallbiter og glasskår, men aldri noe alvorlig. Synes det er litt synd at det ikke er mer akseptert å gå barfot, merker jo at folk stirrer veldig, så har litt motvillig på meg sko ;)

Skriv en ny kommentar

Branna Laurelin

Branna Laurelin

26, Drammen

I have a great love for all things fantastical, fairytale-ish. Irish, Celtic and Norse. My biggest passion is playing the harp, but I also love playing my tin whistles/flute and making fantasy jewellery. I have a Bachelor's degree in the Irish language (also covering Celtic civilization, literature and mythology) from the University of Oslo, which I am very proud of even if I can't use it for anything career-wise. This blog is all about the things I like and involve myself in, and hopefully I may be of some inspiration to others.

Kategorier

Arkiv

hits