Tønsberg middelalderfestival 2013

I går tok jeg turen til middelalderfestivalen i Tønsberg. Selv om jeg bor bare en times tid unna, er det faktisk første gang jeg har vært på denne festivalen. Jeg dro sammen med min kjære og l, og senere på dagen dukket også både Jeanette, Frøydis og hennes kjære, og Ingrid med hennes kjære opp, så det ble en dag full av sol, varme, gode opplevelser og gode venner :)

Jeg synes det var et veldig bra marked, men et godt utvalg av boder og varer, fin underholdning (Patrask!!!) og hyggelige folk, selv om jeg synes inngangsbilletten var litt i dyreste laget til at markedet var såpass lite, 180 kroner per person.


Meg og kjære Sól. Dette bildet er lånt av Jeanette.


Her hadde de masse flotte viking- og middelalderkjoler! Jeg endte opp, svake menneske som jeg er, med å bruke en god del penger her på en nydelig kreasjon som jeg skal vise dere nedenfor...


Det var mange flotte hester på markedet, deriblant denne som kunne gjøre fine triks.


Det var så mye fint håndverk, både strikket, vevet og plantefargede stoffer og garn.


Jeg ble sårt fristet til å kjøpe en av disse veskene, men siden jeg brukte alle pengene mine andre steder, så slapp jeg det :p


Her ble også viljestyrken testet, men jeg overvant den. Jeg trenger jo strengt tatt ikke flere smykker...


Denne maskemakeren var en nyhet! Han hadde både vakre og noen særdeles skumle masker, og jeg må innrømme at min mann og jeg ble så fascinert at to masker ble med oss hjem.

Da vi hadde vært og kjøpt drikke og litt is, så ikke vi skulle svime av i varmen, slo plutselig harpe-radaren min seg på, og jeg fikk øye på en liten harpe i mengden. Jeg utbrøt: "Det der er jo en Limerick!" (en harpemodell som jeg har siklet på i årevis), dyttet brusen min i hendene på Peter og strenet bort til stedet hvor en dame satt og spilte på denne lille harpa, som var en clarsach, en keltisk harpe med metallstrenger. Lyden på en clarsach er helt unik, det blir nesten som en gammeldags spilledåse. Jeg filmet en liten snutt:

Jeg kom i prat med damen, som het Maja, og gleden var stor på begges side av å møte en annen harpist :)  Det viste seg at hun er middelaldermusikkhistoriker, og hun var svært interessert da jeg sa jeg spesialiserte meg på keltisk musikk og folkemusikk generelt. Vi pratet lenge og vel, og jeg fikk til og med prøve harpen!


Så nå har jeg selvfølgelig lyst på en sånn... Men om det blir med metall- eller nylonstrenger har jeg ikke bestemt meg for ennå. 


Jeg ble også meget lykkelig da jeg fikk sjansen til å se litt irsk dans, siden jeg pleide å danse irsk dans for en del år siden, før jeg ødela kneet mitt. Her er det dansegruppen Tide fra Tønsberg som danser i formasjon med flotte kostymer.


En ridder i skinnende rustning.


Patrask <3


Gjøglere


Det var så nydelig vær, men akk så varmt! Heldigvis kunne man kjøle seg ned i skyggen av trærne.


Dagens antrekk var som dere allerede har sett denne grønne middelalderkjolen, og fletter kveilet rundt hodet.


Jeg forsøkte å ta et lite nærbilde av håret, men det ble litt feil vinkel. Uansett, jeg må si det var utrolig praktisk å ha håret satt opp på denne måten, for ikke å snakke om tidsriktig. Tror nok dette kommer til å bli min faste frisyre på fremtidens middelaldermarkeder.


En annen fin ting med flettefrisyrer - de etterlater seg en foss av krøller!!! Åh, som jeg skulle ønske jeg hadde slikt hår som dette alltid!

Så, dagens loot:


En nydelig middelalderkjole - enkel, men jeg elsket kantbåndet!


Snøring i ryggen.


Min nye maske.


Peter sin maske.

Så, da er middelalder- og vikingmarketsesongen offisielt i gang!

 

Hvilke markeder skal du på?

 

~*Branna*~

28 kommentarer

Frøydis Sylvestris

02.06.2013 kl.13:29

Whee! Var så stas å se dere igjen. *elskpåogklisseteklemmer*

Jeanette

02.06.2013 kl.13:33

Det var såååååå kos igår <3

Himmel og hav så nydelig kjole :) jeg siklet på den selv før jeg møtte dere, men den passet ikke, så det var meningen at du skulle ha den ;) Maskene var superfine, din var jo veldig deg.

Gleder meg til neste marked sammen <3

Branna Laurelin

02.06.2013 kl.13:43

Frøydis Sylvestris: Awww, det var så koselig å se deg (dere, egentlig) også! Bare synd vi ikke fikk sett hverandre mer, men vi sees jo om et par uker igjen i Oslo <3 *mosekosepå*

Branna Laurelin

02.06.2013 kl.13:45

Jeanette: Jaaaa! <3 Hihi, jeg liker å tro at det var meningen jeg skulle ha den kjolen, jeg også. Så gjør det liksom ikke like vondt i lommeboka... Men nå er det strengt budsjett fremover :p
Gleder meg også til neste marked! Det blir nok Oslo middelalderfestival :D

Jeanette

02.06.2013 kl.13:53

Litt vondt i lommeboken får man tåle, når dette er resultatet :)

Ja gleder meg også, jeg skal på lørdagen, kjører til Danevelde på jobb på søndagen..

Catzy Munster

02.06.2013 kl.14:15

Åh, så artig og så fine dere var^^ Ser ut som det var masse stilig man kunne kjøpe også, du stakk unna med en nydelig maske ihvertfall ^^

Branna Laurelin

02.06.2013 kl.15:14

Tusen takk ^_^ Ja, det var kjempemye fint der! Du burde virkelig ta turen til et middelalder- eller vikingmarked hvis ikke du har vært på et ennå.

~Marina Aurora~

02.06.2013 kl.15:19

Det virket som en kjempebra festival/marked, skulle ønske jeg hadde mulighet til å dra på flere markeder osv i år også men har ikke råd til det rett og slett, men neste år, da blir det nok innom flere. Har vært på Leikvin Vikingmarked allerde, det var forrige helg, utrolig vakkert beliggenhet med en dyp dal med store steile fjell på alle kanter, skog, enger og elver, og selve markedsområdet var like idyllisk og koslig, et av de minste vikingmarkedene som er vil jeg tro, men stemningen var det ikke noe å si på. Jeg hadde en ganske artig opplevelse der da jeg var der, med Janne, Ruben, Camilla og min kjære på dag to. Jeg ble nemlig (kun på liksom såklart) solgt som trell/frille sånn som de dessverre gjorde tilbake da, jeg ble utrolig overrasket da vikinghøvdingen for Møre Vikinglag plutselig røsket meg med da jeg sto å så på noe i en bod og drog meg med til "markedsplassen" foran masse publikummere, fikk til og med en morsom, selfølgelig harmløs kommentar om at en ikke ville kjøpe meg fordi jeg så "så Irsk og sint ut", haha, måtte bare fortelle om dette, kjenner dessverre ingen som tok bilder av dette, skal se om jeg finner.

Dere to var nydelige som vanlig ser jeg, elsker den kjolen, har lenge vurdert å kjøpe den selv faktisk. Og nydelige ting, spesielt maskene og den nye kjolen. Og wow! Så fin du var på bildet der du hadde krøller, nydelig hår og nydelige deg. ^^

Marius

02.06.2013 kl.15:34

Hei

Jeg var også på denne festival for første gang i går :) Utrolig at jeg ikke har vært her før. Masse kjente folk å møt på og kjempegod stemning hele veien.

Var også så heldig å få meg med ridderturningen, og det var virkelig stas for en som er glad i hester OG riddere.

Kjøpte med meg noe stæsj til bua mi, men GLEMTE dem fiine hatten jeg hadde fått holdt av :(

Flott kjole du hadde kjøpt deg. Selv savnet jeg litt mer utvalg av manneklær. Lommeboka er uansett ikke stor nok for et sånt sted, så det var kanskje like greit.

Som du sier, litt stiv pris for en dag, men absolutt verdt turen fra Drammen

Får vel se om jeg får rota meg til Oslo også. Vet du om noen andre slike markeder i nærheten denne sommeren?

- Marius (fra bussen den gangen)

Mentalvirus

02.06.2013 kl.15:49

Så ut som en kjempeartig dag. Den harpen hadde magisk fin lyd *.*

Alle bildene var fine, men det siste av deg er helt nydelig :3

Cecilie

02.06.2013 kl.17:50

Åh, så kjekt! Veldig fin kjole du har kjøpt deg, og fine masker. :3

Jeg skal på vikingfestivalen på Avaldsnes neste helg. :)

Katrine

02.06.2013 kl.18:46

Det så trivelig ut :) Har også hatt et par varme dager i ullklær i det siste :P Ikke det beste som finnes!

Kjolen du kjøpte var veldig søt! :) Var et øyeblikk redd du hadde kjøpt de selekjolesakene som hang der.. Disse med snøring i siden er ikke bra altså.. Dumt de selger slike :(

Branna Laurelin

02.06.2013 kl.22:20

~Marina Aurora~: Jeg vet hvordan det er å ikke ha råd til å dra alle stedene man har lyst til, i år må vi også begrense oss kraftig... Blir bare de markedene som er ganske nærme, og vi drar bare en av dagene bortsett fra middelalderfestivalen i Oslo, hvor jeg bare må dra begge dagene (men jeg har jo månedskort inn dit, så det koster ikke så mye :p) Og nå er det full stopp på kjøpefronten også, sprengte jo hele budsjettet på den kjolen jeg kjøpte... jaja :)
Så koselig at dere hadde det hyggelig på Leikvin marknad! Men oi, jeg tror ikke jeg hadde funnet meg i å bli røsket av gårde og solgt som frille :p Hadde blitt månelyst, hehe. Men det var sikkert artig.

Tusen takk for alle de hyggelige komplimentene ^_^

Branna Laurelin

02.06.2013 kl.22:27

Marius: Så hyggelig at du også var der! Jeg synes også det er rart jeg selv ikke har vært der før, men i fjor var vi jo på Bjørgvin marknad, og det er samtidig, og årene før har jeg rett og slett ikke visst om det. Fint at du koste deg, men jeg er enig i at det kunne vært flere manneklær der... så litt etter bukse til mannen min, men fant liksom ikke noe vi likte.

Skal vi se, i relativ nærhet til oss er det vikingfestivalen i Borre 6-7. juli, og vikingmarked i Sarpsborg 20-21. juli. Og så er det en middelalderfestival på Hamar neste helg.
Jeg skal til Oslo, Borre og Sarpsborg denne sommeren, så det er bare å hilse på hvis du ser meg :)

Branna Laurelin

02.06.2013 kl.22:27

Mentalvirus: Ja, jeg ble helt forelsket i den harpa! Som om ikke jeg hadde nok å spare opp til... :p
Tusen takk ^_^

Branna Laurelin

02.06.2013 kl.22:28

Cecilie: Tusen takk! Kos deg masse på vikingfestivalen på Avaldsnes :)

Naviana

02.06.2013 kl.22:30

Virker som en kjempefin dag! Og flotte bilder :D <3 Finfin frisyre også, jeg liker oppsatt hår, men får helt fnatt av å ha det selv, haha. Jeg også er en slik som drømmer om fluffy hår forresten. Ikke krøller, bare mer fluffy *fnis*

Branna Laurelin

02.06.2013 kl.22:31

Katrine: Nei, og det er grunnen til at jeg valgte å sy meg vikingklær i lin og ikke ull i denne omgang. Det blir rett og slett for varmt :p Er nesten ferdig med selekjolen min nå (men slapp av, helt uten snøring... :p), mangler bare selve selene. Har ikke råd til skålspenner i år, så jeg må bare sy dem fast inntil videre, blir litt mindre flashy, men tror det blir fint lell :)

Branna Laurelin

02.06.2013 kl.22:35

Naviana: Takk ^_^ Jeg har aldri klart å sette opp håret mitt før (det er nemlig suuuuperglatt og tykt), men dette er faktisk en oppsatt frisyre jeg kunne klart å gå med oftere, for det var så enkelt! Enkelt er bra :) Åh, jeg skulle gjerne hatt skikkelige krøller à la Merida selv :p Men det får bli med drømmen der, jeg har gitt opp krøllene og får nøye meg med at det er rødt. Det er jo nesten like bra :D

Silje S.

02.06.2013 kl.23:07

Det ser ut til å ha vore ein herleg marknadsdag, spesielt med så flott vær :) Er så glad for at marknadssesongen endeleg er i gong! Vi er sjølve akkurat komen heim etter ei fantastisk helg på Bjørgvinmarknad. I år hadde vi endeleg fri begge to, slik at vi kunne bu der heile helga som deltakarar, noko som passa perfekt då det var 10-årsjubileum og ekstra mykje som skjedde! Så er komen heim med masse gode minner ^^

Det spørs vel om vi ses på nokre marknadar i år, då vi tenkjer å halde oss relativt lokalt (BM, Gudvangen, Askøy), men ser fram til å dele slike opplevingar med dykk i framtida :)

Katrine

03.06.2013 kl.01:15

Hehe, kan være lurt det :)

Det går nok fint vettu ^^

Ainjali

03.06.2013 kl.14:06

Så fint å se litt bilder fra middelaldermarknader igjen! Du var kjempefin med oppsatt hår - så naturlig vakker. Likte veldig godt kjolen du kjøpte deg. Den var nydelig :)

Branna Laurelin

03.06.2013 kl.20:10

Ja, jeg er også kjempeglad for at markedssesongen er i gang igjen :D Endelig sommer! Så flott at dere koste dere på Bjørgvin. Skulle ønske vi kunne ha vært der, men i år ble det litt for dyrt å dra tvers over landet dessverre. Så vi holder oss her i området. Men neste år så håper jeg virkelig at vi kan sees :D

Branna Laurelin

03.06.2013 kl.20:11

Awww, tusen takk :) Gleder meg veldig til å gå i den nye kjolen på middelalderfestivalen i Oslo!

°Vinterperle°

04.06.2013 kl.21:37

Såå herlig! :D Må ha vært superstas å møte en medharpist! <3 *glede seg med deg*

Også så fine fangster! Nydelig kjole :D Jeg kjøpte meg bare spiselige ting på marknad i helgen, jeg. Honning og naturlig plantemedisin :) Egentlig like greit! Må jo ikke kjøpe alt med en gang, men heller spare og kjøpe litt hver gang^^

Gleder meg til å se dere på neste marknad!

Branna Laurelin

05.06.2013 kl.12:21

°Vinterperle°: Ja, det var så gøy! Det er jo ikke ofte jeg møter andre harpister. Hun her var selvlært og hadde en helt annen teknikk enn meg, så da ble det jo ekstra interessant :)

Høres fornuftig ut å ikke bruke så mye penger på én gang... jeg skulle egentlig ikke det jeg heller, men jeg er et svakt menneske og den kjolen formerlig hang og ropte på meg... så nå er jeg blakk :p Gleder meg til å se deg også på middelaldefestivalen i Oslo!

anonym

14.06.2013 kl.21:38

Så mye fint det var der da! Dere var også veldig fine. FOR en klang på den harpen. Magisk, magisk, magisk! Ha en fin sommer videre!

Branna Laurelin

15.06.2013 kl.00:06

Tusen takk :) Håper du også får en kjempefin sommer!

Skriv en ny kommentar

Branna Laurelin

Branna Laurelin

26, Drammen

About me: I have a great love for all things fantastical, fairytale-ish. Irish, Celtic and Norse. My biggest passion is playing the harp, but I also love playing my tin whistles/flute and making fantasy jewellery. I have a Bachelor's degree in the Irish language (also covering Celtic civilization, literature and mythology) from the University of Oslo, which I am very proud of even if I can't use it for anything career-wise. This blog is all about the things I like and involve myself in, and hopefully I may be of some inspiration to others.

Kategorier

Arkiv

hits