Vikingmarked i Sarpsborg

Nå i helgen hadde Peter og jeg besøk av den snille og vakre Sara, og på lørdag tok vi veien inn til vikingmarkedet i Sarpsborg! Ingrid ble også med, selv om hun dessverre måtte dra ganske tidlig for å rekke sin egen bursdagsfest. Vi var jo på vikingmarked i Sarpsborg i forfjor, og hadde vel egentlig forventet oss noe av det samme - et koselig lite marked, ganske stille og rolig. Men dette var ganske annerledes, for det var et helt annet sted, og med andre arrangører visstnok. Likevel var det et veldig fint marked. Markedsplassen var den fineste jeg har vært på, med store flotte furutrær overalt og beliggenheten rett ved Tunevannet i Sarpsborg. Dette gjorde at man slapp å se "moderne" ting, og virkelig kunne late som om man hadde reist 1000 år tilbake i tid. Det var et godt utvalg av smykker og redskaper, men som vanlig ingen som solgte klær... Men men, jeg har vært flittig og sydd min egen serk og selekjole jeg, så da trenger man jo ikke å kjøpe ferdigsydde klær sånn egentlig.


Her er da antrekket for dagen - både serken og selekjolen er av lin, og godt var det, for det var så helt forferdelig varmt denne dagen at jeg nok hadde dødd av heteslag om jeg hadde hatt ull på meg. Fargen på dette bildet er litt misvisende, men selekjolen er lysegrønn, ikke sennepsgul.


Her ser dere litt detaljer fra selekjolen, med brodert kant øverst. De to ravnebrosjene kjøpte jeg på markedet. Jeg tenkte de passet bra, siden navnet mitt er Branna, og bran er et irsk ord for ravn.
En vakker dag skal jeg ha en slik utskåret okseskalle! 
Jeg tror Sara hadde sett veldig tøff ut i ringbrynje!
Vi var vitne til en kamp mellom vikinger og normannere. Kan jeg bare få kommentere at jeg ikke kan fatte og begripe hvordan denne karen orket å slåss i en bjørneskinnsfell i 30 varmegrader??


Vi fikk også se et ekte vikingbryllup. Det var egentlig veldig romantisk - i kveldssola, ved vannkanten... Ble litt rørt, jeg.


Sara utstrålte ynde og eleganse i sin flotte, middelalderinspirerte kledning!
Det blåste selvfølgelig masse da vi skulle ha en liten photoshoot - her er et febrilsk forsøk på å holde styr på håret :p

 

Da var middelalder- og vikingfestivalsesongen over for denne gang for min del - jeg har dessverre ikke tid eller råd til å dra på flere nå. Neste år drømmer jeg om å dra på litt flere markeder, kanskje til og med til Gudvangen! Det hadde vært noe.

 

Hvilke markeder har du vært på i år? Og skal du på noen flere?

 

~*Branna*~

16 kommentarer

°Vinterperle°

25.07.2013 kl.11:21

Det så koselig ut! Likte veldig godt at du hadde kjøpt ravnespenner og betydningen bak :D

Dere er fine dere - og håret ditt ser kjempelangt ut på det siste bildet!

Branna Laurelin

25.07.2013 kl.13:38

°Vinterperle°: Skulle ønske du hadde vært der! Hadde vært så koselig å se deg igjen.
Takk! Hehe, håret begynner å bli ganske langt nå, ja. Rekker meg til livet nå ^_^ *sparer iherdig*

Valkyrja

25.07.2013 kl.17:28

Fine og stemningsfulle marknadsbilder :) Og så flink du er å sy!

Jeg tenker det samme som deg, tidligere var det helst klær jeg så etter og ønsket å kjøpe, men nå som jeg er kommet i gang med å sy alt på egen hånd (da får man det tross alt akkurat slik man ønsker selv og med riktige mål) så er jeg heller på utkikk etter andre ting å handle, som jeg ikke har kunnskapen eller redskapene til å lage selv!

25.07.2013 kl.17:30

Jeg så dere jo, men fikk ikke hilst på dere :(

Det var et koselig marked med veldig fin beliggenhet! Dog litt ymse med bodene :P Hehe

Jeg hadde faktisk på meg ullserk to av dagene, og synes det var vel så bra som lin. Man tenker at ull er varmere, men det puster mye mer enn lin :) Men det var jo forferdelig varmt uansett!

Jeg vet ikke hva jeg skal resten av sesongen egentlig. Kanskje jeg skal være med Åsmund på wargame i Sverige, kanskje jeg skal bli med til Gjallarstadir, kanskje noe annet :P Tiden vil vise :)

Branna Laurelin

25.07.2013 kl.19:31

Valkyrja: Takk :) Ble egentlig ganske fornøyd selv! Jeg juksa litt med de usynlige sømmene og gjorde det på maskin, men alle synlige sømmer er for hånd. Jeg har også begynt å sy ting på egen hånd - det eneste jeg ikke tør å begi meg ut på ennå er jakker og kåper - det kjøper jeg ferdig sydd enn så lenge :)

Branna Laurelin

25.07.2013 kl.19:32

Anonym: Å ja, så ull var ikke så varmt altså? Da vet jeg det, men tror nok jeg føler meg mer komfortabel i lin uansett :) Ha det gøy resten av sesongen uansett hva det blir til!

Miriel

26.07.2013 kl.12:18

Så fine bilder du tok!

Det var veldig koselig å treffe på dere der :)

Branna Laurelin

26.07.2013 kl.12:40

Tusen takk! :) Strengt tatt var det Peter som tok dem og ikke jeg, da :p Kjempekoselig å treffe dere igjen også!

Silje S.

26.07.2013 kl.16:23

Flott antrekk du hadde, blir inspirert til å kaste meg over symaskinen igjen sjølv! Er som du seier utruleg flott å kunne lage sine eigne klær :)

Såg ut som ein koseleg marknad, med vikingbryllup og alt ^^ Ser fram til Gudvangen neste år vi også, då vi ikkje kom oss dit (endte sjølvsagt opp med mystisk infeksjon og høgdose penicillin-kurs berre eit par dagar før vi skulle dra, utruleg surt når ein hadde gleda seg så mykje og planlagt alt).. men men, det er ein nydeleg sommar og den skal nytes uansett, marknadar eller ei :)

God sommar vidare!

Branna Laurelin

26.07.2013 kl.23:27

Først og fremst: Gratulerer! Jeg har hørt så mye fint om eventyrbryllupet deres, og sett så mange fine bilder :)
Tusen takk! Så kjipt at dere ikke kom dere til Gudvangen i år. Håper dere føler dere bedre nå. Fortsatt god sommer til dere begge også <3

.ida

27.07.2013 kl.21:23

Nydelig vikingantrekk, du er superflink! Og fargene kledde deg utrolig godt! Tror jeg må få dratt på noen flere markeder rundt om i landet jeg og, alt ser så koselig og stemningsfult ut, ååh.

Branna Laurelin

28.07.2013 kl.20:31

Tusen takk! Og ja, det må du virkelig ^_^ Hadde jo vært så hyggelig å se deg litt oftere også.

Marius

01.08.2013 kl.13:15

Hei

Nok en gang klarte jeg å misse denne festivalen :( Hørte fra folk at det var et fint marked.

Var innom her om dagen og så på bildene dine, men nå ser det jammen meg ut til at de ikke kommer noen bilder her i det hele tatt. Noe galt kanskje?

Får heller glede meg til neste festivalsesong :) Har en kamerat som farter rundt som viking på disse markedene, så jeg skal forsøke å henge meg litt mer på han neste år og forsøke å få tatt noen flotte bilder selv.

Branna Laurelin

02.08.2013 kl.10:26

Marius: Så leit du ikke fikk dratt på festivalen! Bedre lykke neste år :) Hm, så rart at du ikke får sett bildene. Sjekket både på mobilen og på pc'en min, og jeg får opp alle bildene jeg har lastet opp, i alle fall.

Karina

15.09.2013 kl.18:50

Du hadde sannelig en fin blogg, og virker som et flott og interessant menneske :)

Haikke fått sjansen enda til å vandre på vikingmarkeder, men har begynt å ta den årlige turen på middelalderfestivalen vi har en halvtime unna her, kjempeflotte ravnebrosjer! Og mannen med det hvite skjegget hadde jommen flott skjegg!

La deg til, slik at jeg kan følge med videre på det du holder på med.

Branna Laurelin

25.09.2013 kl.23:25

Tusen hjertelig takk :) Glad du liker bloggen min! Håper du får dratt på mange festivaler neste sesong.

Skriv en ny kommentar

Branna Laurelin

Branna Laurelin

26, Drammen

About me: I have a great love for all things fantastical, fairytale-ish. Irish, Celtic and Norse. My biggest passion is playing the harp, but I also love playing my tin whistles/flute and making fantasy jewellery. I have a Bachelor's degree in the Irish language (also covering Celtic civilization, literature and mythology) from the University of Oslo, which I am very proud of even if I can't use it for anything career-wise. This blog is all about the things I like and involve myself in, and hopefully I may be of some inspiration to others.

Kategorier

Arkiv

hits