Harpeoppdag: Bryllup

I dag har jeg gjort mitt aller første betalte oppdrag med harpa - nemlig spilt i et nydelig utendørs bryllup! Det startet med at jeg tidlig i våres fikk henvendelse gjennom bloggen av en vordende brud som hadde fulgt bloggen min lenge, og gjerne ønsket at jeg skulle spille i bryllupet til henne og forloveden. Jeg ble naturligvis veldig smigret og glad, og takket selvfølgelig ja til det. Nå har jeg faktisk spilt i et bryllup før, i min mors bryllup for fem år siden, men det var jo ikke helt det samme. Så jeg var litt nervøs for at jeg skulle gjøre noe feil og på et eller annet vis ødelegge hele dagen til disse flotte menneskene, men det gikk naturligvis helt fint! 

Bryllupet stod på Fossesholm Herregård i Vestfossen, som virkelig er et utrolig vakkert sted! Det var en flott opplevelse å få spille utendørs i slike fine omgivelser. De hadde ordnet en platting til meg så jeg kunne få stabilt underlag, og et partytelt så jeg alltid satt i skyggen. Man skal nemlig ikke utsette harper (eller noen andre treinstrumenter, for den saks skyld) for direkte sollys. Min stefar, som er lydtekniker, var kjempesnill og ble med og rigget opp et kjempebra anlegg med høyttalere og mikrofoner både her og der, slik at alle kunne høre klart og tydelig selv på bakerste rad. Jeg tror de kunne høre det over hele gården, egentlig. 

Inngangsmarsjen var Carolan's Welcome, en god, gammel melodi som har vært en av favorittene mine lenge. Som soloinnslag midt i seremonien spilte jeg River Flows in You, en av de vakreste sangene på repertoaret mitt. Til slutt, akkurat idet brudeparet kysset for første gang som mann og kone, satte jeg igang med den livlige Carolan's Concerto

Det var virkelig utrolig å få være med på å gjøre dagen deres spesiell! Her er noen få bilder fra stedet; jeg var jo litt opptatt så fikk ikke tatt så mange.


Seremonistedet, ved en nydelig gammel gårdsbygning. Jeg ble plassert til høyre side, med klar sikt opp til stedet hvor bruden og hennes far skulle komme ut slik at jeg kunne se når jeg skulle begynne å spille.


Her sitter jeg og spiller, med hele tre mikrofoner (en skjult inne i harpa)! Det er min kjære Peter som har tatt bildet.


Nærbilde av et av de vakre små vinduene i gårdsbygningen. Jeg har en forkjærlighet for små, gamle vinduer. Spesielt når de er buede slik som her.

 

Håper ikke det blir lenge til neste gang jeg får spille i bryllup!

 

~*Branna*~

6 kommentarer

Cathrine

08.09.2013 kl.23:48

Tusen, tusen takk for at du (og Peter!) var med på å gjøre dagen vår perfekt! :D Det var så nydelig! Jeg var helt rolig og avslappa helt til jeg sto inne på låven og du begynte å spille - da kom tårene! Det var magisk!! Samtlige skrøt av hvor vakkert du spilte og hvor flink du var! ^^, Det hørte vi gang etter gang utover kvelden. Vielsen var definitivt et høydepunkt denne dagen og det var mye takket være deg! Carolan`s welcome har gått på repeat i huet mitt i hele dag ^^,

Varm klem fra Tony og meg! :)
Noe så flott! Det var sikkert helt nydelig! =)

Det så veldig fint ut der, bra alt gikk fint!

Branna Laurelin

09.09.2013 kl.18:24

Cathrine: Å, det var bare hygge og kos fra vår side! :) Det var virkelig et vakkert bryllup, så det var en ren glede å få være harpist for dere. Jeg er så glad dere er fornøyde ^_^ Håper resten av dagen deres også var fantastisk! Store klemmer tilbake til dere begge, fra Peter og meg :)

Branna Laurelin

09.09.2013 kl.18:24

RisRosOgKlaging: Tusen takk! Ja, det var så fint der, og et nydelig bryllup! Det var rett og slett en ære å få være med på det.

Støvkorn

13.09.2013 kl.13:10

Så fantastisk! Det er jammen ikke mange som lærer seg dette flotte instrumentet i dag, jeg syns det er gøy å komme over noen som faktisk spiller det!

Branna Laurelin

13.09.2013 kl.18:56

Takk :) Du har rett, det er ganske få av oss dessverre, men jeg prøver alltid å oppmuntre de som ønsker å begynne å spille ^_^ Harpa et det fineste instrumentet i verden, men ofte glemmer folk helt at den finnes.

Skriv en ny kommentar

Branna Laurelin

Branna Laurelin

26, Drammen

About me: I have a great love for all things fantastical, fairytale-ish. Irish, Celtic and Norse. My biggest passion is playing the harp, but I also love playing my tin whistles/flute and making fantasy jewellery. I have a Bachelor's degree in the Irish language (also covering Celtic civilization, literature and mythology) from the University of Oslo, which I am very proud of even if I can't use it for anything career-wise. This blog is all about the things I like and involve myself in, and hopefully I may be of some inspiration to others.

Kategorier

Arkiv

hits