Høst

Nå er høsten over oss i all sin fargerike prakt, og i den anledning tenkte jeg at jeg skulle dele noen bilder jeg tok forrige helg.


Sesongens siste hvite rips.


Det hadde nettopp regnet, og det glitret i regndråper hvor enn jeg snudde meg.
En siste innhøstning av plommer.


Gull i tretoppene.
Jeg elsker å utforske nye stier - hvem vet hvor de vil bringe en?
Et bittelite eiketre. Håper det får sjansen til å vokse seg stort og majestetisk!


Utsikten fra Spiraltoppen i Drammen.***

Til slutt tenkte jeg at jeg skulle si litt om hvordan det går med meg akkurat nå, noe som er nytt siden jeg sjeldent skriver om personlige ting - men det kan jo være at det er på tide å dele litt mer av hva som skjer i livet mitt. Jeg sliter for tiden med vond rygg, noe som mest sannsynlig er et prolaps jeg har slitt med siden et fall på isen i tenårene, som nå har "slått seg opp igjen," om man kan si det slik. Det er en av de nederste ryggvirvlene som er påvirket, og det stråler smertefullt ut i en nerve som går ned i hofta. Resultatet er at det gjør fryktelig vondt å sitte, og det er også til dels smertefullt å stå og gå på hardt underlag. Så jeg kan ikke spille harpe, eller lage smykker, eller jobbe fulle dager... Dette begynner å slite ganske mye på humøret mitt, så jeg er ganske trist mye av tiden. Spesielt det å ikke kunne spille harpe er svært tungt for meg. Jeg har ikke spilt noe særlig på over en måned nå, og sliter med frykten om at jeg kommer til å "miste" alt det jeg kan - noe som selvsagt er tull, det kommer jo tilbake igjen, men man kan jo ikke hindre sånne tanker noen ganger. 

Heldigvis er jeg flink til å finne løsninger på ting. Jeg får i det minste holdt på med PC'en igjen, etter at Peter styret og ordnet slik at jeg kan ligge på senga med tastaturet på et lite "liggebord" og bruke projektoren og lerretet vi har på soverommet (hjemmekino, hehe) som skjerm. Så da får jeg redigert bilder, spilt spill (for øyeblikket Final Fantasy XIV som er favoritten) og blogget. Fløyte kan jeg spille liggende (selv om jeg blir noe kortpustet), så det er jo fint. Og i morgen tenkte jeg at jeg skulle prøve å se om jeg ikke kan lage en løsning med den minste harpa mi slik at jeg kan feste en stropp i den som går om ryggen min, slik at jeg kan stå og spille. Håper jeg finner på noe! 

For å bli bedre, prøver jeg så smått å gå korte turer i ulendt terreng, slik som den skogturen dere ser bilder fra her. Når jeg ikke har like vondt skal jeg begynne med ryggøvelser for å styrke meg, slik at dette forhåpentligvis ikke skjer igjen, for det er ikke noe moro. 

 
 

Har du opplevd lignende plager? Hva hjalp deg med å takle det?

~*Branna*~

12 kommentarer

Vinterperle

09.10.2013 kl.17:16

Det gjør meg trist å høre at du har det vondt. Vet selv hvor påvirket en kan bli mentalt av en fysisk defekt/skade. Godt å høre at dere har funnet noen løsninger, storskjerm-ideen er jo genial! :D Og enda bedre at du klarer å gå turer i skogen - for i faget jeg tar "Natur og Livskvalitet" lærer vi at pasienter med vindusutsikt mot natur blir fortere friske enn de som ikke har det, altså er natur noe av den beste medisinen! :D

Du er flink og vakker, elsker som sagt tidligere det bildet med plommene <3

Vil "gi" deg denne nydelige musikkmiksen http://www.youtube.com/watch?v=qoktesLkHy8 (selv om ikke alt er så keltisk som det påstås) :)

Masse god bedring, kjæreste deg <3

Anne Gro Dovland

09.10.2013 kl.19:27

Hei! Ville bare nevne at jeg hadde prolaps i 1994 , og fikk hjelp av en mensendieck fysioterapeut. Ble bra og har ikke hatt problemer etterpå. Må bare dele dette, da mange går i månedsvis uten bedring! God bedring!

Branna Laurelin

09.10.2013 kl.20:21

Vinterperle: Tusen takk, kjære søte deg <3 Naturen kan virkelig gjøre mirakler, ja! Skal gå små turer så ofte jeg kan fremover. Å, du er så god, altså!

Branna Laurelin

09.10.2013 kl.20:22

Anne Gro Dovland: Tusen takk!

Naviana

09.10.2013 kl.20:51

Så vakre bilder :) Hvorfor heter det Spiralfjellet? *tihi* Og flotte farger, hvilket kamera har du? Kjempefint bilde av deg med plommene, som sagt, plommegudinne ;) Ønsker deg virkelig god bedring også, høres ikke noe kjekt ut!

<3

Branna Laurelin

09.10.2013 kl.21:05

Naviana: Tusen takk! Hehe, det heter Spiraltoppen fordi det er en biltunnel som heter Spiralen som snor seg i en spiral oppover inni fjellet helt opp til toppen, slik at folk lettere kan komme seg dit og nyte naturen som man finner på toppen av Bragernesåsen. Den tunnelen er skikkelig skummel og rar, og det er en statue av et troll inni!
Kameraet er et Sony NEX 5R :) Jeg er kjempefornøyd med det! Det tar krystallklare bilder, og fargene er utrolige. Tusen takk igjen, snille deg <3

10.10.2013 kl.20:49

Aha, det virker litt spesielt med den tunnelen da ;) Ok, bare funderer litt angående kamera for tiden, i og med at jeg har klart å ødelegge kameraet mitt.... Akk ja, ikke alltid like lett å ferdes med kamera på utallige kronglete skogturer :P

Fru S.

10.10.2013 kl.23:09

Fine fine hausten og haustvakre deg ^^ Koseleg å sjå at fleire plukker plommer om dagen; vi måtte redde inn siste ladning då frosten kom (i september!) og har no fryst ned så vi har til plommegrøt i vinter.

Elles er det trist å høyre at ryggen din tuller seg igjen og eg håpar at du snart er betre slik at du kan nyte hausten til det fulle. Enn så lenge vil eg ønskje deg riktig god betring <3 *sende masse gode tanker til*

Branna Laurelin

11.10.2013 kl.10:44

Anonym (Naviana?): Ja, den tunnelen er litt merkelig, men kjekk å ha så folk kommer seg opp dit. Huff, da, ikke noe gøy med ødelagt kamera. Jeg kan virkelig anbefale det jeg har; jeg er overrasket over kvaliteten på bildene! Det kostet ca 4500,- på Lefdal :)

Branna Laurelin

11.10.2013 kl.10:47

Fru S.:Tusen takk, kjære deg <3 Vi er heldige med plommene våre, de overlevde faktisk en og annen frostnatt i september (selv om de ikke smakte fullt så godt lenger), men nå er det ikke mer igjen å hente - frosten kom tilbake nå i natt. Takk for god bedringsønsker! Jeg gjør det beste ut av ting og håper og tror at bedringen er like rundt hjørnet.

Marina Aurora

11.10.2013 kl.12:17

Nydelige bilder, ser kjemepkoslig ut hos deg. Høsten er favoritttida mi <3

Og så jo på Facebook at du slet med ryggen :o Fint at du greier å gå fine turer, det hjelper utrolig mye å holde seg i lett fysisk aktivitet, og med å gjøre ryggøvelser senere kommer du helt klart til å forebygge mer plager :) Håper du blir bedre snart iallefall <3

Som jeg sikkert har nevnt har jeg ganske ofte vondt i ryggen, men det er liksom ikke en overveldende eller altfor plagsom smerte, jeg tror det har å gjøre med den dårlige holdningen jeg har hatt tidligere, prøver å ha en god holdning hver dag nå + at jeg gjør litt enkel yoga. Var hos legen og fikk sjekka men hun sa at alt tydeligvis så normalt ut, rart synes nå jeg da.. Ble sendt videre til røntgenavdelinga også men har ikke fått noe svar fra dem... Jeg prøver bare å si til meg selv at alt kommer til å bli bedre, hver dag :)

Branna Laurelin

11.10.2013 kl.21:50

Marina Aurora: Takk! Det er min favorittårstid også, men det har du sikkert skjønt for lengst :p

Tusen takk for alle gode ønsker :) Man blir jo litt motløs til tider, det er bare naturlig, men det er bare å prøve å se positivt på ting og å være løsningsorientert, så går ting som regel bedre. Selv om man noen ganger bare har lyst til å være sur og spise sjokolade (noe som også er lov en gang i blant). Så bra du aktivt prøver å rette opp holdningen din! Det kommer du helt sikkert til å takke deg selv for etter hvert som du blir eldre. Selv har jeg aldri slitt med dårlig holdning (ballett/jazz/irsk dans gjennom oppveksten gjør det umulig), men jeg har svært svai rygg, noe som har bydd på litt problemer når jeg har sovet på for harde senger osv - og så er det enkelte Pilates-øvelser (sånne rulle-på-ryggen-øvelser) som jeg ikke kan gjøre fordi jeg ikke klarer å krumme ryggen nok. Men - plagene jeg har opplevd med det har hovedsakelig vært muskulære. Kanskje det er muskulære plager du også har? Har du prøvd å gå til en fysioterapeut/naprapat? Jeg føler faktisk at slike terapeuter kan være til mye større hjelp enn leger, som ofte er mer opptatt av å foreskrive diverse tvilsomme medikamenter (fysjom). Håper du finner ut av det!

Skriv en ny kommentar

Branna Laurelin

Branna Laurelin

26, Drammen

I have a great love for all things fantastical, fairytale-ish. Irish, Celtic and Norse. My biggest passion is playing the harp, but I also love playing my tin whistles/flute and making fantasy jewellery. I have a Bachelor's degree in the Irish language (also covering Celtic civilization, literature and mythology) from the University of Oslo, which I am very proud of even if I can't use it for anything career-wise. This blog is all about the things I like and involve myself in, and hopefully I may be of some inspiration to others.

Kategorier

Arkiv

hits